fbpx

Route du Rhum: Το πανόραμα της πέμπτης ημέρας (vids)

Route du Rhum: Το πανόραμα της πέμπτης ημέρας (vids)

Τα τριμαράν της κατηγορίας Ultime συνεχίζουν να προπορεύονται στο Route du Rhum με τον Σαρλ Κοντρελιέ να είναι ο πρωτοπόρος, 41 ναυτικά μίλια μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, τον Φρανσουά Γκαμπάρ, με τους δύο τους να κινούνται με ταχύτητα που ξεπερνά τους 30 κόμβους ενώ στην πρώτη τριάδα βρίσκεται και ο Τομά Κοβίγ σε απόσταση 118 ναυτικών μιλίων από την κορυφή.

 Τα Ultime έχουν ήδη καλύψει τη μισή απόσταση από το Σεν Μαλό της Γαλλίας έως το Πουάντ-Α-Πιτρ της Γουδελούπης και ο τερματισμός αναμένεται μέχρι την Τετάρτη. Στα τριμαράν Ocean 50, ο Ερίκ Περόν είναι ο μοναδικός που ακολούθησε νοτιότερη πορεία και είναι πέμπτος σε απόσταση 220 μιλίων από την πρώτη θέση αλλά αναμένεται να είναι ο πρώτος που θα πιάσει τους ευνοϊκότερους ανέμους.

 Το σόου του Σαρλί Νταλάν έχει συνέχεια στην Open 60 καθώς έχει επεκτείνει το προβάδισμά του στα 74 μίλια με τους Ζερεμί Μπεγιού και Τομά Ρουγιάν να είναι οι πλησιέστεροι αντίπαλοί του. Στην Class 40, ο Γιοάν Ρικόμ πέρασε επικεφαλής αν και έπρεπε να εκκινήσει τέταρτος καθώς δέχθηκε ποινή μίας ώρας για πρόωρη εκκίνηση. Σε απόσταση ενός μιλίου ακολουθεί ο Κορεντάν Ντουγκέ.

YouTube video

Εκτός από τα σκάφη  της υψηλής τεχνολογίας, υπάρχει και η κατηγορία Rhum που περιλαμβάνει παλαιότερα με ατομικές συμμετοχές. Ο Μπριέκ Μεσονέβ αναποδογύρισε με το cruising καταμαράν και λίγο αργότερα διασώθηκε από τον Ζαν-Πιερ Ντικ, έναν άνθρωπο με πολλές συμμετοχές στο Vendee Globe.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα