fbpx

Route du Rhum: Το πανόραμα της 4ης ημέρας

Route du Rhum: Το πανόραμα της 4ης ημέρας

Με εξαίρεση την κατηγορία Rhum Mono, ο στόλος του Route du Rhum πέρασε τη μεταβατική ζώνη μεταξύ των μετώπων και πλέον κινείται προς τη Γουαδελούπη με φρέσκους δυτικούς ανέμους.

Οι δύσκολες συνθήκες της προηγούμενης ημέρας είχαν και πάλι θύματα. Ο Τιμπό Καμί-Βοσέλ από τη Γαλλία, πρωτοπόρος στα τριμαράν Ocean 50 αναποδογύρισε και έχει ήδη διασωθεί ενώ ο συμπατριώτης του, Λουί Μπουρτόν, ένα από τα φαβορί στην κατηγορία Open 60 είδε το κατάρτι του να σπάει.

 Προβλήματα σημειώθηκαν και στην Class 40, με πολλές ομάδες να σταματούν για επιδιορθώσεις όπως ο Κροάτης Ίβιτσα Κόστελιτς, κάτοχος χρυσού μεταλλίου στο αλπικό σκι σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που έχει πρόβλημα με τον αυτόματο πιλότο. Το κορυφαίο δίδυμο των τριμαράν Ultime παραμένει μαζί. Ο Γάλλος Σαρλ Κοντρελιέ είναι 25 μίλια μπροστά από τον συμπατριώτη του, Φρανσουά Γκαμπάρ ενώ ο Τομά Κοβίγ είναι στα 92 μίλια από την κορυφή.

 Χωρίς αλλαγές η κατάταξη στην Class 40 με τον Γάλλο Κορεντάν Ντουγκέ να παραμένει επικεφαλής, 6 ναυτικά μίλια μπροστά από τον συμπατριώτη του Ζαβιέ Μακέρ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα