fbpx

31η Athens International Sailing Week: Φουλ του άσσου τα ελληνικά πανιά

31η Athens International Sailing Week: Φουλ του άσσου τα ελληνικά πανιά

Καθολική ήταν η επικράτηση των ελληνικών σκαφών στην πρώτη φάση της «31ης Athens International Sailing Week» που διοργανώνει η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με πέντε ναυτικούς ομίλους. Πέραν των 470 mixed, όπου ανέβηκαν στο βάθρο και άλλα πληρώματα εκτός του ελληνικού, απομένει να δούμε μετά τις medal race στις κατηγορίες ILCA 6 και ILCA 7 αύριο, το ποσοστό επιτυχίας των Ελλήνων.

Σήμερα Τρίτη δεν έγιναν ιστιοδρομίες στα ILCA 6 και ILCA 7, όμως ολοκληρώθηκε ο αγώνας για τις άλλες ολυμπιακές κατηγορίες.

Στα 470 mixed, στα έξι σκάφη που έτρεξαν 10 ιστιοδρομίες, την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Β. Παπουτσόγλου – Α. Τσουλφά με 14 βαθμούς. Δεύτερο τερμάτισε το σκάφος από τη Μαλαισία με τους Κ.Σ. Μοχαμάντ Φάουζι– Ν.Τ.Τζ. Καρεμάχ οι οποίοι συγκέντρωσαν 18β. και τρίτο αυτό των Λ. Γιαννούλη – Ε. Γιαννούλη με 31 βαθμούς.

Στα 49er (τρία σκάφη – οκτώ ιστιοδρομίες) νικητές αναδείχθηκαν οι Π. Καγιαλής – Ι. Ορφανός με 9 βαθμούς. Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν οι Ε. Δολιανίτης – Ν. Γιωτόπουλος με 11β. και την τρίτη οι Γ. Τσουλφάς – Ν. Ροδουσάκης με 23 βαθμούς.

Στα iQFOiL ανδρών τα 6 σκάφη αγωνίστηκαν σε 10 ιστιοδρομίες και πρώτος τερμάτισε ο Λ. Τσορτανίδης με 9 βαθμούς. Ακολούθησε ο Β. Κοκκαλάνης με 18β. και τρίτος ήταν ο Α. Καλπογιαννάκης με 29 βαθμούς.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών συμμετείχαν τρία σκάφη και μετά από 10 κούρσες κέρδισε η Δ. Ποντίφηξ η οποία χρεώθηκε με 12 βαθμούς ποινής. Δεύτερη τερμάτισε η Κ. Δίβαρη με 15β. και τρίτη η Μ. Χερουβείμ με 25 βαθμούς.

Στα ILCA 7 συμμετέχουν 29 σκάφη κι έχουν γίνει έξι ιστιοδρομίες, απομένει η medal race. Πρώτος είναι ο Δ. Παπαδημητρίου με 11β. και ακολουθούν ο Α. Μπουγιούρης με 15β. και ο Α. Παναγιωτίδης με 18 βαθμούς.

Σε έξι κούρσες με συμμετοχή 20 σκαφών στα ILCA 6 στην πρώτη θέση είναι η Α. Κουράβελου με 12β, δεύτερη είναι η Ε. Καραγεώργου με 13 β. και τρίτη η Μ. Χ. Μένη με 209 βαθμούς.

Οι αγώνες αποτέλεσαν και αγώνα πρόκρισης για την εθνική ομάδα, ενώ ταυτόχρονα μετρούσαν ως πανελλήνια πρωταθλήματα.

Να θυμίσουμε πως η «Athens International Sailing Week» είναι το παλιό «Eurolymp» και ακολουθούν οι αγώνες στις μη ολυμπιακές κατηγορίες.

31η Athens International Sailing Week: Οι νικητές στα ILCA 6 και 7 (pic)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα