fbpx

Παρουσία στους Αγώνες Καραϊβικής επιθυμεί η παγκόσμια ομοσπονδία

Παρουσία στους Αγώνες Καραϊβικής επιθυμεί η παγκόσμια ομοσπονδία

Η παγκόσμια ομοσπονδία ιστιοπλοϊας βρίσκεται σε επικοινωνία με την ομοσπονδία των Αγώνων Καραϊβικής με στόχο την παρουσία της στο πρόγραμμα της διοργάνωσης του 2025. «Η ιστιοπλοϊα είναι μέρος του πολιτισμού της Καραϊβικής, είναι ο τρόπος που οι άνθρωποι μετακινούνται από νησί σε νησί εδώ και αιώνες», είπε το μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Φρεντ Χάγκεντορν. «Επιπλέον, είναι ένα σπουδαίο άθλημα με πολλές συμμετοχές από τις χώρες της Καραϊβικής που έχουν ενεργό ρόλο στους Παναμερικανικούς Αγώνες, ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες», πρόσθεσε.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ιστιοπλοϊας έχει προτείνει ένα πρόγραμμα που αποτελείται από οκτώ κατηγορίες μεταλλίων δίνοντας έμφαση σε Sunfish, Laser Radial και Laser, κατηγορίες που έχουν παρουσία στους Παναμερικανικούς Αγώνες. «Αυτά τα σκάφη είναι τα δημοφιλέστερα στα περισσότερα νησιά», τόνισε ο Χάγκεντορν ο οποίος επιθυμεί και την προσθήκη των αγώνων windsurfing και kitefoiling.

Το μοναδικό χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστιοπλοϊα που έχει πάει σε αθλητή από την Καραϊβική, είναι εκείνο του 1964 που είχε πάρει ο Ντούρβαρντ Νόουλς από τις Μπαχάμες στην κατηγορία Star.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα