fbpx

31η Athens International Sailing Week 2022: Προηγούνται τα ελληνικά σκάφη 

31η Athens International Sailing Week 2022: Προηγούνται τα ελληνικά σκάφη 

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα στον Φαληρικό όρμο η «31η Athens International Sailing Week» που διοργανώνει η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σε συνεργασία με πέντε ναυτικούς ομίλους και συμμετοχή 400 σκαφών από 7 χώρες.

Αναλυτικά, στα 470 mixed μετά από πέντε ιστιοδρομίες στην πρώτη θέση μεταξύ έξι σκαφών που συμμετέχουν προηγούνται οι Β. Παπουτσόγλου – Α. Τσουλφά με 4 βαθμούς. Δεύτεροι πέρασαν οι Μαλαισιανοί Κ.Σ. Μοχαμάντ Φάουζι– Ν.Τ.Τζ. Καρεμάχ με 10β. και τρίτοι είναι οι Μ. Παππά- Σ. Μιχαλόπουλος με 12 βαθμούς.

Στα ILCA 7 συμμετέχουν 29 σκάφη κι έχουν γίνει τέσσερις ιστιοδρομίες. Πρώτος είναι ο Δ. Παπαδημητρίου με 3β. και ακολουθούν ο Α. Παναγιωτίδης με 7β και ο Γ. Παπαδάκος με 8 βαθμούς.

Μετά από τέσσερις κούρσες για τα ILCA 6 με συμμετοχή 20 σκαφών στην πρώτη θέση είναι η Ε. Καραγεώργου με 5 βαθμούς, δεύτερη είναι η Α. Κουράβελου με 7β. και τρίτη η Μ. Βλάχου με 15 β.

Στα iQFOiL ανδρών τα 6 σκάφη έχουν τρέξει τέσσερις ιστιοδρομίες και πρώτος είναι ο Λ. Τσορτανίδης με 3 βαθμούς ποινής. Ακολουθεί ο Β. Κοκκαλάνης με 6β. και τρίτος είναι ο Α. Καλπογιαννάκης με 9 βαθμούς ποινής.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών συμμετέχουν τρία σκάφη και μετά από τέσσερις κούρσες πρώτη είναι η Δ. Ποντίφηξ με 3β., δεύτερη η Κ. Δίβαρη με 6β. και τρίτη η Μ. Χερουβείμ με 9 βαθμούς.

Στα 49er τα τρία σκάφη έχουν τρέξει ισάριθμες ιστιοδρομίες και στη βαθμολογία προηγούνται οι Π. Καγιαλής – Ι. Ορφανός με 3 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Ε. Δολιανίτης – Ν. Γιωτόπουλος με 6β. και στην τρίτη οι Γ. Τσουλφάς – Ν. Ροδουσάκης με 9 βαθμούς.

Η πρώτη φάση αφορά στις ολυμπιακές κατηγορίες και αποτελεί αγώνα πρόκρισης για την εθνική ομάδα, ενώ ταυτόχρονα γίνονται και τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Πρόκληση για την διοργάνωση αποτελεί η αναταραχή των καιρικών συνθηκών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα