fbpx

Route du Rhum: Αγριεύει ο καιρός, αναβολή στην εκκίνηση

Route du Rhum: Αγριεύει ο καιρός, αναβολή στην εκκίνηση

Μετά τα νέα δεδομένα της μετεωρολογικής πρόγνωσης οι διοργανωτές του Route du Rhum δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αποφασίσουν την αναβολή της εκκίνησης την Κυριακή.

 Το χαμηλό βαρομετρικό στην περιοχή του στενού της Μάγχης παρουσιάζει εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες για τις πρώτες 36 ώρες του αγώνα, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να περιμένουν πλέον ένα πιο ευνοϊκό «παράθυρο» καιρικών συνθηκών ελπίζοντας ότι αυτό θα έρθει στις 8 ή  9 Νοεμβρίου.

 Αν ο αγώνας είχε εκκίνηση σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, την Κυριακή, τα σκάφη θα είχαν δυτικούς ανέμους από 20 έως 25 κόμβους ωστόσο η νέα μετεωρολογική πρόγνωση με ορίζοντα 48 ωρών αναφέρει ότι οι συνθήκες θα είναι πολύ πιο έντονες, από τις πρώτες ώρες του αγώνα, αναμένοντας 40 κόμβους με ριπές στους 50 και με κύματα που θα φτάνουν τα επτά μέτρα. Αιτία το πέρασμα ενός πολύ δραστήριου ψυχρού μετώπου σε συνδυασμό με την τροπική καταιγίδα Μάρτιν.

 Η ασφάλεια αποτελεί πάντα προτεραιότητα και οι 138 ιστιοπλόοι θα πρέπει να περιμένουν μερικές ημέρες για να εκκινήσουν από το Σεν Μαλό της Γαλλίας με τελικό προορισμό το Πουάντ-Α-Πιτρ της Γουαδελούπης, μετά από 6.500 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα