fbpx

«Γουρουνόπουλο 2022»: «Ψήθηκε» για το IRONFX με κυβερνήτη τον Οικονομίδη (pics)

«Γουρουνόπουλο 2022»: «Ψήθηκε» για το IRONFX με κυβερνήτη τον Οικονομίδη (pics)

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας διοργάνωσε για 20η χρονιά τον αγώνα Ιστιοφόρων Σκαφών Ανοιχτής θαλάσσης με την ονομασία «ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ 2022» στον οποίο συμμετείχαν 250 ιστιοπλόοι από 37 ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Ο ελκυστικά παράδοξος λόγω επωνυμίας αγώνας είναι υπό μορφή τρίγωνου στον κόλπο της Βούλας και συµπεριλαµβάνεται στο επίσηµο πρόγραµµα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας. Πρόκειται για έναν πολύ τεχνικό παράκτιο αγώνα με πολλές απαιτήσεις από τα πληρώµατα.

Διεξήχθη την Κυριακή 23 Οκτωβρίου µε ιδιαίτερα ήπιες καιρικές συνθήκες και χαμηλής έντασης άνεμο με αποτέλεσμα τα περισσότερα πληρώματα φέτος να μην τερματίσουν.

Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν το σκάφος IRONFX με κυβερνήτη τον Ν. Οικονομίδη, με 2ο το σκάφος JOLLY με κυβερνήτη τον Τζ. Στρζεμιέσκι και τρίτο το JUNIOR με κυβερνήτη τον Κ. Κουφουδάκη.

Ο πρώτος νικητής πήρε το επαµειβόµενο κύπελλο “ΓΟΥΡΟΥΝΙ” και με βάση την παράδοση, από την οποία ο αγώνας πήρε και την ονομασία του, μοιράστηκε με τον δεύτερο και τρίτο νικητή για έπαθλο καλοψηµένα γουρουνόπουλα.

Μετά τη λήξη του αγώνα, πληρώµατα και θεατές έφαγαν και ήπιαν κρασάκι σε μια γιορτή που επιμελήθηκε ο ΝΑΟ Βούλας  με αλλαντικά προσφορά της εταιρείας ΜΙΡΑΝ, άφθονο κρασί, μπύρες, μπάρμπεκιου με ποικιλία κρεατικών, μουσική και χορό.

Πως ξεκίνησε η παράδοση του αγώνα «Γουρουνόπουλο»…

Τον Οκτώβρη του 2001 πέντε κυβερνήτες σκαφών του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας αποφάσισαν να αναμετρηθούν σε έναν αυτοσχέδιο αγώνα τριγώνου γύρω από τις βραχονησίδες του κόλπου της Βούλας . Μετά το τέλος του αγώνα, συμφωνήθηκε να παραγγελθεί φαγητό για όλα τα πληρώματα και ο 1ος νικητής να μην πληρώσει. Όλα τα πληρώματα πέρασαν καλά με αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά να επαναλάβουν αυτή τη συμφωνία καλώντας μάλιστα να συμμετέχουν και επιπλέον σκάφη από γειτονικούς ομίλους. Μετά από 3 χρόνια αυξήθηκε το ενδιαφέρον, και ακολούθησε εισήγηση για την ονομασία του αγώνα και την θέσπιση πλέον να είναι το βραβείο, τι άλλο, από Γουρουνόπουλο. Η συνέχεια δόθηκε, όταν το 2011 ο αγώνας πέρασε στο επίσημο πρόγραμμα των αγώνων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Από τότε ο αγώνας Γουρουνόπουλο δεν περνάει απαρατήρητος από τα αγωνιστικά σκάφη όλων των Ομίλων που κάθε χρόνο τιμούν την διοργάνωση. Διαδραματίζεται μάλιστα σε πολύ μικρή απόσταση από την ακτή και τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας με αποτέλεσμα να δίνεται η ευκαιρία σε πολλούς φίλους της ιστιοπλοΐας να παρακολουθήσουν τον αγώνα από την στεριά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα