fbpx

Χρήστος Χιονάς: «Ένα νέο ταξίδι αρχίζει»

Χρήστος Χιονάς: «Ένα νέο ταξίδι αρχίζει»

Από τα όπτιμιστ ξεκινάνε τα πάντα στην ιστιοπλοΐα και εκεί ακριβώς στην… απαρχή του σύμπαντος των κυμάτων, βρίσκεται εδώ και χρόνια ο Χρήστος Χιονάς “πλάθοντας” πρωταθλητές . Οι Δανοί κινήθηκαν πολύ έξυπνα, λοιπόν, και πήραν τον Έλληνα προπονητή για να διαμορφώσει και τους δικούς τους μελλοντικούς πρωταθλητές. Με υπερηφάνεια η εθνική ομοσπονδία ιστιοπλοΐας της Δανίας ανακοίνωσε τον Χρήστο Χιονά ως αντικαταστάτη του Ρενέ Αμπνερ στην θέση του επικεφαλής προπονητή της κλάσης όπτιμιστ.

Ο Έλληνας ιστιοπλόος, ο οποίος έχει διακριθεί με την εθνική μας ομάδα Λέιζερ στο παρελθόν, ευχαρίστησε μέσω social το ΔΣ της νέας του εργοδότριας: “Ένα νέο ταξίδι αρχίζει. Επικεφαλής προπονητής της εθνικής ομάδας όπτιμιστ της Δανίας. Ευχαριστώ το ΔΣ της ομοσπονδίας για την ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα δουλέψω για μία χώρα με τόσο μεγάλη παράδοση στο άθλημα”.

Η ανακοίνωση της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας της Δανίας, αναφέρει: “Bρέθηκε ο νέος προπονητής της Δανίας για το 2023. Αυτός είναι ο Χρήστος Χιονάς από την Ελλάδα. Γνωρίζει ήδη πολλά από τα παιδιά της Δανίας, όταν ήταν προπονητής στη λίμνη Γκάρντα κατά τη διάρκεια του Πάσχα! Ελπίζουμε σε μια πραγματικά καλή συνεργασία!”.

Οι Δανοί αθλητές ευελπιστούν σε επιτυχίες υπό τις οδηγίες του Χιονά

Όσο για τα πλάνα των Δανών: “Σύντομα θα καταλήξουμε σε σχέδιο για προπονητικά καμπς την άνοιξη, καθώς και επισκόπηση προπονητών και αρχηγών ομάδων, αντίστοιχα για το Εθνικό Πρωτάθλημα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ρενέ Αμπνερ, ο οποίος ήταν επικεφαλής προπονητής της DK τα τελευταία τρία χρόνια – ευχαριστώ για την καλή συνεργασία”.

Η εμπειρία του Χιονά στον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Γλυφάδας όλα αυτά τα έχει δώσει πολλά στους νέους ιστιοπλόους που έχουν βρεθεί υπό τις οδηγίες του σε ένα σκάφος όπτιμιστ. Εξ ού και οι επιτυχίες του ομίλου όπως το χρυσό ευρωπαϊκό στα όπτιμιστ του Ιάσωνα Παναγόπουλου.  

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα