fbpx

Παγκόσμιο ILCA 6: Φινάλε με την Κριστίνα Σακελάρις στην 28η θέση και την Μαριλένα Μακρή στην 31η (vid)

Παγκόσμιο ILCA 6: Φινάλε με την Κριστίνα Σακελάρις στην 28η θέση και την Μαριλένα Μακρή στην 31η (vid)

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοϊας ILCA 6 ολοκληρώθηκε στον κόλπο του Γκάλβεστον, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών με ανέμους δέκα κόμβων. Με μία δεύτερη και μία ένατη θέση η Αν-Μάρι Ρίντομ από τη Δανία διατήρησε την πρωτιά και αναδείχθηκε κάτοχος του τίτλου.

Με διαφορά είκοσι βαθμών από την κορυφή ολοκλήρωσε την παρουσία της η Μοντ Ζαγιέ από την Ελβετία που πήρε μία όγδοη και μία τρίτη θέση στους δύο αγώνες της τελευταίας ημέρας. Το βάθρο ολοκλήρωσε η Έμμα Πλέσερτ από το Βέλγιο.

Η ελληνικής καταγωγής Κριστίνα Σακελάρις κατέλαβε την 28η θέση και η Μαριλένα Μακρή από την Κύπρο πήρε την 31η θέση γενικής. Θυμίζουμε ότι η Βασιλεία Καραχάλιου ξεκίνησε στην διοργάνωση, αλλά εγκατέλειψε λόγω γαστρεντερίτιδας, αγωνιζόμενη με τα χρώματα της Πορτογαλίας.

Ο τίτλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος είχε κριθεί από την προηγούμενη ημέρα με τον Πίτερ Μπάρναρντ να αγωνίζεται δίχως πίεση, ωστόσο ήταν εκείνος που έκλεισε τη διοργάνωση κερδίζοντας τον τελευταίο χρονικά αγώνα. Δεύτερος, πίσω από τον Μπάρναρντ, ο συμπατριώτης του, Γουίλιαμ Μπέικερ, ο οποίος την τελευταία ημέρα δράσης προσπέρασε στη μάχη για το αργυρό μετάλλιο τον Χάμιλτον Μπάρκλεϊ.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα