fbpx

Τριγκώνης: «Μια εκκίνηση μας κόστισε το βάθρο»

Τριγκώνης: «Μια εκκίνηση μας κόστισε το βάθρο»

Πάνω απ΄όλα για να αντέξεις τόσους… αιώνες στις θάλασσες θέλει χιούμορ, όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις των Ιορδάνη Πασχαλίδη και Κώστα Τριγκώνη στα social.

Οι “παππούδες”, όπως αυτοαποκαλούνται, μετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των καταμαράν F18 το οποίο ολοκληρώθηκε στα νερά της Φλόριντα, στις Ηνωμένες Πολιτείες με 4 κούρσες την τελευταία αγωνιστική ημέρα. Κατέκτησαν την 5η θέση, πρόσθεσαν μια ακόμη μεγάλη στιγμή στην καριέρα τους και το σημαντικότερο είναι ότι το γλέντησαν.

Σε ανάρτησή του στα social ο Κώστας Τριγκώνης μιλά για τις δυσκολίες του αγώνα και την απόλαυση που προέκυψε μέσα από αυτές με Κυβερνήτη τον Ιορδάνη Πασχαλίδη στην πρώτη τους κοινή δοκιμασία μετά από 3 χρόνια:  

«Το παγκόσμιο F18 της Φλόριντα ήταν ο αγώνας που επιλέξαμε για να επανέλθουμε αγωνιστικά με τον Ιορδάνη Πασχαλίδη, μαζί στο σκάφος μετά από 3 χρόνια. Δεν είχαμε πολύ χρόνο για να προσαρμοστούμε παρά μόνο λίγες μέρες στο νερό πριν το μπούμε απευθείας στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης και με κόντρα την άπνοια τις 2 πρώτες μέρες της διοργάνωσης. Τελικά, κατέληξε να είναι τριήμερος αγώνας, αλλά στην ιστιοπλοϊα όλα μπορούν να συμβούν. Η επιμονή και η ταχύτητά μας, μας έσωσαν. Την 2η μέρα δεν καταφέραμε ποτέ νασυγχρονιστούμε με τις καιρικές συνθήκες. Την 3η ημέρα μπήκαμε να να πιέσουμε και να αγωνιστούμε όπως ξέρουμε αλλά μια πρόωρη εκκίνηση μας κόστισε μια θέση στο βάθρο των νικητών αλλά μας έδωσςε την 5η θέση με πολύ μικρή διαφορά στην τελική βαθμολογία».

Οι... #pappouligans

Λόγω ηλικίας όμως, βγήκαν κερδισμένοι αφού οι έμπειροι ιστιοπλόοι μας πήραν το Masters Cup: «Πήραμε όμως το Masters Cup καθώς οι δυό μας μετράμε 107 έτη (μαζί). Είμαστε #pappouligans και #grandpas. Μερικές φορές χρειάζεσαι απλά να πάρεις ένα ποτό, να αράξεις και να το απολαύσεις και εμείς τελικά απολαύσαμε απόλυτα αυτό τον αγώνα».

Ο 52χρονος ολυμπιονίκης μας αναγνώρισε και την αξία των νικητών: «Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές και ιδιαίτερα στους νέους πρωταθλητές Ράβι Πάρεντ και Σέβεριν Γκριμ από τις Ηνωμένες Πολιτείες γιατί έφεραν την δύναμή και τα νιάτα τους σε αυτή την κλάση δείχνοντας πόσο σπουδαία κλάση είναι τα καταμαράν F18».

Απέδωσε εύσημα και στους συνεργάτες και χορηγούς τους: «Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εxploderinfo που μας παρέχει ένα τέτοιο σκάφος για να αγωνιστούμε, την Marton Balage και την Onedesign Sails για τα καλύτερα πανιά στον κόσμο. Την Forward Wip και την Lanex.yachting για τον εξοπλισμό και την Beam_bum_sunscreen για την προστασία από τον ήλιο που τόσο πολύ χρειαζόμασταν εδώ στην Φλόριντα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα