fbpx

SailGP: Χιλιάδες νέοι στο πρόγραμμα Inspire (vid)

SailGP: Χιλιάδες νέοι στο πρόγραμμα Inspire (vid)

Περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες νέοι άνθρωποι πήραν μέρος στο πρόγραμμα Inspire του SailGP έως τώρα φέτος, πετυχαίνοντας τον στόχο της δημιουργίας μίας θετικής κληρονομιάς και ενός αθλήματος με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσέγγισε συνολικά 4.029 νέους στους πρώτους έξι σταθμούς της τρίτης σεζόν, το μεγαλύτερο σε μέγεθος από κάθε άλλη χρονιά.

 Στον σταθμό της Κοπεγχάγης για το SailGP Δανίας συνολικά 1.344 μαθητές ήρθαν σε επαφή με το πρόγραμμα με 56 τάξεις από σχολεία της περιοχής να έχουν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στην επιστήμη πίσω από τα καταμαράν F50 και να κατανοήσουν πως η επιστήμη μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της ενέργειας στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Συνολικά 260 νεαροί αθλητές πήραν μέρος στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Inspire στις κατηγορίες WASZP, RS Feva και Wing. Μία από τις κορυφαίες στιγμές μάλιστα ήταν όταν η 16χρονη Ρέιτσελ Μπέτσαρτ από τις Βερμούδες έγινε η πρώτη νικήτρια γένους θηλυκού στην WASZP και μάλιστα στην πρώτη της συμμετοχή. Η Χέιτι Ρότζερς, η οποία επικράτησε στον μεγάλο τελικό του WASZP στο τέλος της δεύτερης σεζόν, αγωνίστηκε με τη βρετανική ομάδα στο Πλίμουθ μπαίνοντας στον κόσμο της επαγγελματικής ιστιοπλοϊας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 2.022 ήταν οι μαθητές του προγράμματος Inspire και 1.376 του προγράμματος Adopt A Club ενώ το 10% από τους 139 που κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση προσκλήθηκαν να βρεθούν στο SailGP με πλήρες ή μερικό καθεστώς ενώ πολλοί άλλοι βρήκαν θέσεις στην ευρύτερη βιομηχανία του χώρου.

Διευθυντής του προγράμματος για τη νεολαία, ο Τομ Χέρμπερτ-Έβανς μίλησε για την έως τώρα σεζόν. «Το SailGP Inspire αποτελεί μία πλατφόρμα που αξιοποιούμε σε κάθε έναν από τους σταθμούς μας εμπλέκοντας τις τοπικές κοινωνίες ώστε να ενταχθούν στη διοργάνωση είτε μέσω της εκμάθησης, είτε μέσω μίας καριέρας είτε μέσω της αγωνιστικής συμμετοχής. Από τις πέντε διοργανώσεις την πρώτη και δεύτερη σεζόν φτάσαμε τις δώδεκα την τρίτη, αυτό σημαίνει ότι εμπλέκουμε όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους από κάθε άλλη φορά, από όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων πολλών εθνικοτήτων, πολιτισμών και κοινωνιών».

 Για τους μελλοντικούς και στρατηγικούς στόχους του SailGP ο Χέρμπερτ-Έβανς σχολίασε: «Είναι υπέροχο να βλέπουμε αυτές τις υπέροχες ιστορίες που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος. Η δυναμική του αθλήματος και η τεχνολογία και οι σκοποί πίσω από το SailGP στέλνουν ένα θαυμάσιο μήνυμα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε έμπνευση στην επόμενη γενιά και πιο σημαντικό, να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και εξέλιξη του αθλήματός μας».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα