fbpx

Παγκόσμιο ILCA 6, 1η μέρα: Η Βασιλεία Καραχάλιου με τα χρώματα της Πορτογαλίας! (vid)

Παγκόσμιο ILCA 6, 1η μέρα: Η Βασιλεία Καραχάλιου με τα χρώματα της Πορτογαλίας! (vid)

Πρώτη ημέρα δράσης στον κόλπο του Γκάλβεστον, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ILCA 6, με μια πολύ δυσάρεστη εικόνα για τους Έλληνες, να βλέπουν την Βασιλεία Καραχάλιου, ν’ αγωνίζεται με τα χρώματα της Πορτογαλίας! Μια εξαιρετικά άσχημη εξέλιξη για την Ελληνική ιστιοπλοΐα, αλλά και τον Ελληνικό Αθλητισμό γενικότερα, για την οποία αναμφίβολα οι ευθύνες ανήκουν σε πολλούς και από τις δύο πλευρές… Λάθος χειρισμοί που οδήγησαν στα άκρα, 10 μήνες μετά την ανάρτηση της αθλήτριας στα facebook «Είμαι σε διαδικασία αλλαγής εθνικών χρωμάτων στα πανιά μου».

Στο αγωνιστικό μέρος -που αναμφίβολα περνάει σε δεύτερη μοίρα- η Βασιλεία Καραχάλιου, μετά από δύο ιστιοδρομίες, βρίσκεται στην 43η θέση της γενικής, έχοντας τερματίσει στην 20η στον πρώτο χρονικά αγώνα της ημέρας και την 24η στο δεύτερο, σε σύνολο 85 αθλητριών.

Η Μαρία Έρντι από την Ουγγαρία ολοκλήρωσε την πρεμιέρα στην 1η θέση της γενικής μετά από δύο ιστιοδρομίες στις οποίες κατέλαβε την τέταρτη θέση και την  και τη νίκη αντίστοιχα.

Πλησιέστερη αντίπαλός της, σε απόσταση μόλις ενός βαθμού ποινής στην δεύτερη θέση έχοντας τερματίσει πρώτη και τέταρτη στο δεύτερο αγώνα είναι η Σάρα Ντάγκλας από τον Καναδά ενώ την πρώτη τριάδα ολοκλήρωσε η Μάριτ Μπουβμίστερ από την Ολλανδία, κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με μία δεύτερη θέση και μία τέταρτη θέση στους δύο αγώνες της ημέρας, επίσης σε απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή.

Η κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο Τόκιο το καλοκαίρι του 2021, η Άννε-Μαρί Ρίντομ από τη Δανία, βρίσκεται στην 9η θέση τερματίζοντας δέκατη στον πρώτο αγώνα ωστόσο ανέκαμψε με τη δεύτερη στο δεύτερο αγώνα. Η «αργυρή» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, η Γιόζεφιν Όλσον από την Σουηδία είναι στην 26η θέση με μία ενδέκατη και μία 16η θέση.

Η ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα, Κριστίνα Σακελάρις είναι 20η με την 17η θέση στον πρώτο αγώνα και την έκτη στο δεύτερο.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα