fbpx

Κύπελο Διμελούς Πληρώματος: Πρωτιές για Δεληγιάννη και Καμπουρίδη

Κύπελο Διμελούς Πληρώματος: Πρωτιές για Δεληγιάννη και Καμπουρίδη

Το Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Διμελούς Πληρώματος 2022 (Double Handed) διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από το Ναυτικό Όμιλο ΣΕΑΝΑΤΚ σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της ΕΙΟ, το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου.

Ο αγώνας, ιδιαιτέρων προδιαγραφών και υψηλών απαιτήσεων, σχεδιάστηκε σε μια ιστιοδρομία διάρκειας περίπου 30-50 ωρών, για σκάφη με πλήρωμα μόνο δύο ατόμων. Τα σκάφη συναγωνίστηκαν σε μια διαδρομή εντός Σαρωνικού Κόλπου, συνολικού μήκους 145 ναυτικών μιλίων. Σε ευθεία γραμμή, η διαδρομή θα κάλυπτε την απόσταση μέχρι την Κρήτη.

Η εκκίνηση δόθηκε το Σάββατο στις 13.00 ανοικτά της Μαρίνας Γλυφάδας, με χαμηλό σχετικά Νοτιοδυτικό άνεμο. Ο στόλος έπειτα από την εκκίνηση, ξεκίνησε τη μακρά διαδρομή των 6 σκελών, κατευθυνόμενος πρώτα στο Μόδι, κοντά στον Πόρο, μετά στον Άη-Γιώργη, ανοικτά του Σουνίου, και στη συνέχεια τα πρώτα σκάφη πέρασαν την «πόρτα» στη Βούλα λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ο επόμενος προορισμός ήταν πάλι ο Άη – Γιώργης αυτή την φορά με Νότιο μέτριο προς ισχυρό άνεμο.

Τα ξημερώματα ο άνεμος άλλαξε κατεύθυνση σε δυτικό πολύ ισχυρής έντασης και με ιδιαίτερα μεγάλο κυματισμό. Μετά από τη διέλευση από τις Λαγούσες, δυτικά της Αίγινας, ο τερματισμός έγινε και πάλι ανοικτά της Βούλας από το απόγευμα μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Πρώτο σκάφος που πέρασε τον τερματισμό ήταν το σκάφος Aristofani.

Οι νικητές του αγώνα είναι:

1η θέση: Aristofani (ΝΟΕ), Δ. Δεληγιάννης και Σ. Καμπουρίδης
2η θέση: Optimum 4 – Lazizas (ΝΟ Καλαμακίου), Β. Νικολόπουλος και Π. Λιβάς
3η θέση: Tolmi (Ιο Καλαμάτας), Γ. Σαραντόπουλος και Κ. Λημνιός

Κατηγορία Double Handed 1:

1η θέση: Aristofani (NOE), Δ. Δεληγιάννης και Σ. Καμπουρίδης
2η θέση: Optimum 4 – Lalizas (Νο Καλαμακίου), Β. Νικολόπουλος – Π. Λιβάς
3η θέση: Foxy Lady (NOE), Π. Κυριακόπουλος – Α. Παρασκευαΐδης

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα