fbpx

Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ του βραβείου 11th Hour Racing

Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ του βραβείου 11th Hour Racing

Η παγκόσμια ομοσπονδία ιστιοπλοϊας ανακοίνωσε την τελική λίστα από την οποία θα προκύψει ο νικητής που θα πάρει το φετινό 11th Hour Racing Sustainability Award, με τέσσερις πρωτοβουλίες να έχουν προκριθεί για τις ιδέες τους. Το βραβείο απονέμεται στο πλαίσιο της ατζέντας που έχει η διεθνής ομοσπονδίας για την προστασία του περιβάλλοντος και το κοινό είναι αυτό που θα ψηφίσει για να αναδείξει το νικητή ο οποίος θα ανακοινωθεί στις 25 Οκτωβρίου.

 Η επικεφαλής του τομέα προστασίας του περιβάλλοντος, Αλεξάντρα Ρίκχαμ, ανακοίνωσε το πάνελ των κριτών που ξεχώρισαν τα τέσσερα σχέδια, με τη δύο φορές κάτοχο του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου Χάνα Μάιλς και τον δύο φορές νικητή του America’s Cup και επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Πίτερ Μπέρλινγκ. Στο πάνελ υπάρχουν επίσης ο πολικός εξερευνητής Λούνγκι Μτσουνού, η θαλάσσια φωτογράφος Κριστίνα Μιτερμάγιερ, ο ιδρυτής του Foiling SuMoth Challenge Μπρούνο Γκουιντόλι και από πλευράς χορηγού, της 11th Hour Racing, ο διευθυντής της Τοντ ΜακΓκουάιρ.

 Τα τέσσερα project που ξεχώρισαν είναι τα Flipflopi, Fundacion Ecomar, το πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος EurILCA και το Greenboats. Το Flipflopi έχει τη βάση του στην Κένυα και ακολουθεί μία κυκλική κίνηση οικονομίας κατασκευάζοντας το πρώτο σκάφος από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό. Το Fundacion Ecomar ιδρύθηκε από την δύο φορές κάτοχο του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, Τερέζα Ζάμπελ και επικετρώνεται στην επιμόρφωση για θέματα περιβάλλοντος στην Ισπανία και την Πορτογαλία με περίπου 15.000 αθλητές να μαθαίνουν πως να μειώνουν την παραγωγή αποβλήτων. Η eurILCA, ο ευρωπαϊκός κλάδος της διεθνούς ομοσπονδίας κατηγορίας Laser, έχει αναγνωριστεί για τη μείωση τω αποβλήτων στα δέκα ευρωπαϊκά της πρωταθλήματα από το 2020 με το πρόγραμμά της να αποφεύγει τη χρήση χιλιάδων πλαστικών αυτοκόλλητων και αντικειμένων μίας χρήσης. Τέλος, το Greenboats έχει αναγνωριστεί για την πρωτοποριακή μέθοδο στον σχεδιασμό σκαφών από εναλλακτικά υλικά για να βελτιώσει την προστασία του περιβάλλοντος.

 Ο νικητής του βραβείου θα πάρει το χρηματικό έπαθλο των 10.200 ευρώ από την παγκόσμια ομοσπονδία όπως επίσης και ένα τρόπαιο που κατασκευάστηκε από ανακυκλωμένο ανθρακόνημα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα