fbpx

SailGP: Η δράση συνεχίζεται στην Ισπανία (vid)

SailGP: Η δράση συνεχίζεται στην Ισπανία (vid)

Αυτό το διήμερο η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας θέλει να κλείσει με θετικό τρόπο το ευρωπαϊκό σκέλος της τρίτης σεζόν του SailGP. Ο τέταρτος σταθμός της χρονιάς διεξάγεται στην Ισπανία με την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας να βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από την κάτοχο του τίτλου Αυστραλία.

 Η δράση θα διεξαχθεί στα νερά του Κάντιθ με δύο ημέρες πλούσιες σε δράση και ο Πίτερ Μπέρλινγκ δηλώνει ότι η ομάδα πηγαίνει να αγωνιστεί με αυτοπεποίθηση μετά τις καλές παρουσίες στους προηγούμενους ευρωπαϊκούς σταθμούς και με τις νίκες σε Πλίμουθ και Κοπεγχάγη αλλά και τη δεύτερη θέση στο Σεν Τροπέ. “Στη Γαλλία είχαμε πολύ διαφορετικές συνθήκες  με την ομάδα να δοκιμάζεται πραγματικά στο όριο αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βγούμε στο νερό ώστε να φτάσουμε σε έναν ακόμα τελικό”

Αυτό το διήμερο σηματοδοτεί άλλη μία σημαντική στιγμή για την παρουσία των γυναικών στη διοργάνωση καθώς ολοκληρώνεται ένας χρόνος από τότε που εφαρμόστηκε ο νέος κανονισμός όπου κάθε ομάδα αυξάνει τα μέλη της από τα πέντε στα έξι με μία γυναίκα στο ρόλο της υπεύθυνης στρατηγικής ή βοηθού στο πηδάλιο. Σε συνθήκες ασθενών ανέμων τα μέλη μειώνονται από τα έξι στα τέσσερα με τη γυναίκα να μένει στο σκάφος και να αναλαμβάνει καθήκοντα grinding.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα