fbpx

Rolex Swan Cup: Η τελευταία ημέρα στο Πόρτο Τσέρβο

Rolex Swan Cup: Η τελευταία ημέρα στο Πόρτο Τσέρβο

Η 21η έκδοση του Rolex Swan Cup ολοκληρώθηκε στο Πόρτο Τσέρβο της Ιταλίας με το νοτιοανατολικό άνεμο να πνέει αρχικά με δέκα κόμβους και να ανεβαίνει στους είκοσι στο στενό Μανταλένα. Η διαδρομή που αποφάσισε η αγωνιστική επιτροπή για την πρώτη κατηγορία ήταν ο περίπλους του αρχιπελάγους Μανταλένα και η επιστροφή στο Πόρτο Τσέρβο μέσω του Πάσο ντέλε Μπίσκε με συνολικό μήκος 28 μιλίων. Εξαίρεση τα Maxi Swan που μετά το πέρασμα από το Σέκα ντι Τρε Μόντι και τα νησιά Μονάκι θα επέστρεφαν μετά από διαδρομή 34 μιλίων.

 Η μάχη στη Maxi Swan ήταν σκληρή με τις δύο πρώτες ομάδες να ισοβαθμούν. Η νίκη στην ημέρα με διαφορά μόλις 13 δευτερολέπτων από το ολοκαίνουργιο ClubSwan 80 My Song, επέτρεψε στο Swan 90 Freya που είχε υπεύθυνο τακτικής τον Μάικ Τόπα, δύο φορές νικητή στο America’s Cup να πάρει τον τίτλο, μπροστά από το Swan 80 Plis-Play που κυριάρχησε στο πρώτο κομμάτι της εβδομάδας. Και οι δύο ομάδες είχαν δύο πρώτες και ισάριθμες τρίτες θέσεις αλλά ο κανονισμός σε αυτή την περίπτωση αναφέρει ότι το πλεονέκτημα πηγαίνει σε εκείνον που είχε το καλύτερο αποτέλεσμα στον τελευταίο αγώνα.

 Στα Mini Maxi, ο Στέφαν Κουτσιάρο με το Swan 601 Flow πήρε άνετα τον τίτλο με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Με διαφορά πέντε βαθμών ακολούθησε το Swan 601 Arobas του Τζέραρντ Λόγκελ και με διαφορά επτά βαθμών από την κορυφή ήταν το Swan 601 Les Amis του Βάλτερ Πιτσόλι.

 Στην Classic Swans Sparkman & Stephens η νίκη της ημέρας πήγε στο Swan 38 Mascalzone Latino XXXIII που έδωσε τον τίτλο στον Βιντσέντζο Ονοράτο με διαφορά ενός βαθμού από τον Τζουζέπε Πουτίνι με το Swan 65 Shirlaf. Στην τρίτη θέση και σε απόσταση εννέα βαθμών από την κορυφή το μικρότερο σκάφος του στόλου, το Swan 36 Josian του Εουτζένιο Αλφαντέρι.

Στην Swan Grand Prix κυριάρχησε το Swan 53 Crilia των Γκερντ Χάιντς και Κρίστοφ Στάιν που έφτασαν στον τίτλο με τρεις πρώτες και μία τρίτη θέση. Ακολούθησαν στη γενική το Swan 58 OM II του Χαμίντ Σαλίντ και το Swan 54 Katima του Γιαν Οπλάντερ.

 Πολλά τα μεγάλα ονόματα που πήραν μέρος στην ClubSwan 50 και παρά την πρώτη και δεύτερη θέση στην ημέρα το Giuliana του Αλμπέρτο Φράνκι με τον Βάσκο Βασκότο στην τακτική, δεν μπόρεσε να φτάσει στην πρώτη τριάδα της γενικής. Ο τίτλος πήγε στο Balthasar του Λούις Μπάλκαεν με τον Νεοζηλανδό Χαμίς Πέπερ στην τακτική. Δεύτερο το Stella Maris του Όγκαστ Σραμ με τον Βραζιλιάνο κάτοχο πέντε Ολυμπιακών μεταλλίων Ρόμπερτ Σάιντ και τρίτο το Hatari του Μάρκους Μπρένεκε που είχε για υπεύθυνο τακτικής τον Μάρκους Βίζερ.

 Εξίσου μεγάλος ο ανταγωνισμός και στην ClubSwan 36 με το G Spot και υπεύθυνο τακτικής να κάνει αρκετά για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου και να κρατήσει πίσω του στη γενική το Farstar του Λορέντσο Μόντο. Ο Πέδρο Βάκερ Κομάς με το ClubSwan 42 Nadir πήρε τη νίκη στην ημέρα αλλά και την πρώτη θέση στην κατάταξη μπροστά από τον Μάσιμο ντε Κάμπο και το Selene Alifax και τον Πιτ Φίνις με το Dralion.

 Στα Swan 45 το Blue Sky του Κλαούντιο Τεριέρι πήρε την πρώτη θέση μπροστά από το Ulika και το Ex Officio του Γιώργου Πετρόχειλου και πλήρωμα τους Θεόδωρο Τσουλφά (Tactician), Γιάννη Μιτάκη (Μαϊστρα), Βασίλη Δάφα και Βασίλη Παπαδάκη (Σκότες), Στέλιο Σωτηρίου (επί το έργον), Γιάννη Γκράτση (πιτ), Τάσο Μιλώνη (Πλωριός), Τάνια Παπαθανασίου και Γιώργο Τσουλφά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα