fbpx

SailGP: Υπερήφανος για τη νίκη των ΗΠΑ ο Σπίτχιλ

SailGP: Υπερήφανος για τη νίκη των ΗΠΑ ο Σπίτχιλ

Ο σκίπερ της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζίμι Σπίτχιλ, αναφέρθηκε στην ιστορική στιγμή της ομάδας στο Σεν Τροπέ της Γαλλίας όπου σημείωσε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο SailGP. «Η κατάκτηση της πρώτης μας νίκη στο SailGP στη Γαλλία αυτό το διήμερο ήταν μία κομβική στιγμή για την ομάδα μας και επίσης διέψευσε μερικούς ανθρώπους. Είναι μία αίσθηση που μας έλειπε για πολύ καιρό έχοντας φτάσει κοντά στο βάθρο σε μερικούς αγώνες την περασμένη σεζόν περιλαμβανομένου του τελικού στο Σαν Φρανσίσκο. Είμαι πολύ υπερήφανος που αυτή η ομάδα έχει τελικά μία νίκη να πανηγυρίσει και να βγάζει αυτό το βάρος από πάνω της. Είναι μία τεράστια ψυχολογική ώθηση μπαίνοντας στο δεύτερο μισό της τρίτης σεζόν. Τώρα είμαστε μαζί με τους Αυστραλούς και τους Νεοζηλανδούς οι μοναδικές ομάδες που έχουμε πάρει νίκη την τρίτη σεζόν».

 «Ας είμαστε αληθινοί όμως, δεν ήταν εύκολο για εμάς το τελευταίο διάστημα και έχουμε διανύσει πολύ δρόμο για να πιάσουμε αυτό το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε. Η ομάδα είχε μεγάλη πίεση πηγαίνοντας σε αυτό τον αγώνα. Δεν ήμασταν ικανοί να έχουμε την σταθερότητα και να συνδέσουμε όλα τα κομμάτια μαζί και μιλήσαμε πολύ πριν τον αγώνα για τα όσα πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουμε και για τους διάφορους ανθρώπους στην ομάδα και τα όσα πρέπει να αλλάξουμε. Παρόλα αυτά, αν υπάρχει ένα πράγμα που έχω μάθει στην καριέρα μου, είναι ότι οι τελευταίοι που ακούνε ή παρατηρούν είναι τα ΜΜΕ και οι κριτικοί που δεν έχουν πατήσει ποτέ πόδι στο πεδίο της μάχης σε αυτό το επίπεδο».

 «Παρά το ότι υπήρξε μία περίοδος που δεν το απολαμβάναμε, υπάρχει όφελος από αυτό, βλέπεις από τι είναι φτιαγμένοι οι συναθλητές σου, τους βλέπεις υπό πίεση, βλέπεις πως αντιδρούν και το πιο σημαντικό, πως φέρονται ο ένας στον άλλον. Ο αγώνας στο Σεν Τροπέ είχε τα δύο άκρα του φάσματος. Η πρώτη ημέρα δεν είχε κάτι που είχαμε βιώσει πριν στο SailGP, διατηρώντας ταχύτητες κοντά στα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε μία πολύ στενή διαδρομή στο όριο του ελέγχου. Ο εξοπλισμός πιέστηκε στο απόλυτο όριο και πιστεύω ότι βρήκαμε το μέγιστο με τα σημερινά σκάφη το Σάββατο. Η Κυριακή ήταν στο άλλο άκρο με ασθενείς ανέμους και με πολύ ρίσκο αλλάζοντας τρόπο προσπάθειας, ήταν ένα αληθινό ναρκοπέδιο εκεί, οπότε η δυνατή αρχή και οι βαθμοί από την πρώτη ημέρα έγιναν ακόμα πιο σημαντικοί. Το να είμαστε ικανοί να αποδίδουμε σε όλες τις συνθήκες μας ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και αυτό είναι ένα γεγονός. Πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας παρουσίασε τις πιο προκλητικές συνθήκες έως τώρα στην σεζόν».

 «Σίγουρα η καθοριστική στιγμή του διημέρου για εμάς ήταν στον τελικό όταν καταφέραμε να ξεδιπλώσουμε το gybe μετά την εκκίνηση σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες και οι άλλες δύο ομάδες, Νέα Ζηλανδία και Μεγάλη Βρετανία, δεν μπόρεσαν. Αυτή ήταν η μοναδική μανούβρα foiling στη διάρκεια του τελικού κι αξίζουν συγχαρητήρια στο πλήρωμα. Πιστεύω ότι κάθε αθλητική ομάδα παγκοσμίου επιπέδου χρειάζεται βάθος στο ρόστερ της καθώς ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε μία διοργάνωση όπως το SailGP. Το είδαμε αυτό στο Σεν Τροπέ καθώς φέραμε την Στεφ Ρομπλ αμέσως από το παγκόσμιο πρωτάθλημα 49er και γύρισε τον αστράγαλό της την πρώτη ημέρα. Είναι κρίμα για την Στεφ που έδεσε αμέσως με την ομάδα, μπορούμε να δούμε γιατί είναι τόσο ταλαντούχα ιστιοπλόος αλλά η ευκαιρία της θα έρθει και της ευχόμαστε ταχεία περαστικά και ανυπομονούμε να τη δούμε στην ομάδα μας στο μέλλον. Υποδεχθήκαμε την Αμελί Ριού από τη γαλλική ομάδα ως επείγουσα κάλυψη και οφείλω να πω ότι ήταν σπουδαία. Το να μπαίνεις σε μία νέα ομάδα χωρίς να μιλάει τη μητρική σου γλώσσα, σε ένα αγωνιστικό διήμερο, στις πιο δύσκολες συνθήκες έως σήμερα είναι πολύ εντυπωσιακό και λέει πολλά για το ταλέντο που υπάρχει στο SailGP και το επίπεδο που βλέπουμε στο πρωτάθλημα. Ευχαριστώ την Αμελί και τη γαλλική ομάδα για τη βοήθεια».

 «Είχαμε επίσης και κάποια άλλα νέα πρόσωπα στο κατάστρωμα του Eagle νωρίτερα στην εβδομάδα, καθώς πήραμε τους οδηγούς της Red Bull από τη F1, Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ, για μία βόλτα με το F50. Είναι ένα όνειρο να έχεις δύο από τους μεγαλύτερους αστέρες του παγκόσμιου αθλητισμού να εμπλέκονται και να ενδιαφέρονται στα όσα κάνουμε και δίνει αξία στο άθλημά μας. Και οι δύο ενθουσιάστηκαν από τη δουλειά της ομάδας στο κατάστρωμα, ειδικά με την επικοινωνία, τις δυνάμεις G, από τον συγχρονισμό στα πάντα και την σημασία των δεδομένων. Δεν αποτελεί έκπληξη για εμένα που οι φίλοι της δράσης έρχονται σε αυτή τη νέα μορφή ιστιοπλοϊας, είναι η F1 στο νερό…κι αν σας αρέσει η δράση, η ταχύτητα, η τεχνολογία, η καινοτομία, τα έχουμε όλα, εκτός από κινητήρες, καθώς μας ενισχύει η φύση. Βλέπουμε μία τεράστια ώθηση και ανάπτυξη στη δημοτικότητα και το ενδιαφέρον για το SailGP και αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει σε όλη την ιστιοπλοϊα και στα άλλα θαλάσσια αθλήματα. Μαξ και Τσέκο, αν το διαβάζετε αυτό, πιστεύω ότι είναι δίκαιο να μου δώσετε το τιμόνι του μονοθεσίου της F1, θέλω απλά ένα γύρο….».

 «Στην συνέχεια πηγαίνουμε στην Ισπανία και το Κάντιθ. Είναι ένα σύντομο γεγονός, με μόλις μία ημέρα προπόνησης οπότε πρέπει να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο και την αυτοπεποίθηση. Ελπίζω ότι είναι η αρχή της επιστροφής μας στην σεζόν. Διεκδικούνται πολλοί βαθμοί στην συνέχεια της χρονιάς και ευχαριστώ όλους τους οπαδούς που μας στήριξαν από την πρώτη ημέρα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα