fbpx

Rolex Swan Cup: Με την συμμετοχή άνω των 90 σκαφών η 21η έκδοση

Rolex Swan Cup: Με την συμμετοχή άνω των 90 σκαφών η 21η έκδοση

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από ιδιοκτήτες και πληρώματα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στον ιστιοπλοϊκό όμιλο της Κόστα Σμεράλντα στην Ιταλία για το Rolex Swan Cup μετά από τέσσερα χρόνια. Ο στόλος που ξεπερνά τα 90 γιοτ έχει μεγάλη ποικιλία με σκάφη 48 και 58 ποδών και με ιστορικά από τα τέλη της δεκαετίας του ‘60 και του ’80. Το μικρότερο σκάφος του στόλου είναι το 36 ποδών Josian ενώ το μεγαλύτερο είναι το Swan 120 Audrey the First, που κατασκευάστηκε το 2021 και θα πάρει μέρος για επίδειξη.

 Τα αγωνιστικά γιοτ χωρίστηκαν σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά τους σε δύο κύριες κατηγορίες, που με την σειρά τους έχουν διαφορετικές κατατάξεις. Στην πρώτη κατηγορία το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε ημέρες παράκτιων ρεγκάτα μεταξύ των νησιών του αρχιπελάγους Μανταλένα με μία ημέρα ανάπαυσης την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει επτά Maxi, δέκα Mini Maxi, 9 κλασικά Swans Sparkman & Stephens, 22 Swan Grand Prix με διορθωμένο χρόνο στην κατάταξη ORC. Σε αυτή την κατηγορία παίρνει μέρος και το Swan 65 S&S King’s Legend που είχε πάρει τη δεύτερη θέση στον αγώνα γύρου του κόσμου Whitbread το ’77-’78.

Η δεύτερη κατηγορία, συγκεντρώνει τα γιοτ κοινής σχεδίασης. Υπάρχουν οκτώ ClubSwan 36, εννέα ClubSwan42, τέσσερα Swan 45 και 15 ClubSwan50. Στη φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συμμετοχή του στόλου κοινής σχεδίασης ClubSwan36 όπως και του νέου ClubSwan 80 My Song, το οποίο πρόσφατα έκανε ντεμπούτο στο Maxi Yacht Rolex Cup. Ντεμπούτο στη διοργάνωση θα κάνουν και τα νέα Swan 48 Anya, Mia, Papillon, Sarah Mercedes και τα Swan 58 Tycoon και OM II, γιοτ που αντιπροσωπεύουν το πνεύμα της διοργάνωσης με ένα μίγμα μεταξύ αγώνων και πιο ερασιτεχνικής προσέγγισης με τα πληρώματα να είναι συχνά οικογενειακά μέλη ή φίλοι που μοιράζονται το πάθος για ιστιοπλοϊα.

Πολλά και τα μεγάλα ονόματα ειδικά στα ClubSwan50 όπως ο Γιόκεν Σούμαν με τα τρία χρυσά και ένα αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο που θα βρίσκεται στο Perhonen, ο Ρόμπερτ Σάιντ με τα πέντε Ολυμπιακά μετάλλια που θα βρίσκεται στο Stella Maris και η Σάσκια Κλαρκ με χρυσό και αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο που θα είναι στο κατάστρωμα του Moonlight. Παρών και το Swan 45 Ex Officio με ιδιοκτήτη τον Γιώργο Πετρόχειλο και πλήρωμα τους Θεόδωρο Τσουλφά (Tactician), Γιάννη Μιτάκη (Μαϊστρα), Βασίλη Δάφα και Βασίλη Παπαδάκη (Σκότες), Στέλιο Σωτηρίου (επί το έργον), Γιάννη Γκράτση (πιτ), Τάσο Μιλώνη (Πλωριός), Τάνια Παπαθανασίου και Γιώργο Τσουλφά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα