fbpx

Rolex Swan Cup: Ιδανική αρχή στο Πόρτο Τσέρβο

Rolex Swan Cup: Ιδανική αρχή στο Πόρτο Τσέρβο

Με ΝΑ ανέμους μεταξύ 12 και 15 κόμβων άρχισε η 21η έκδοση του Rolex Swan Cup στο Πόρτο Τσέρβο της Ιταλίας με τα Swans των κατηγοριών Maxi και Mini Maxi να αγωνίζονται σε μία παράκτια διαδρομή σχεδόν 27 μιλίων ενώ το μήκος για τις κατηγορίες Grand Prix και Classic Sparkman & Stephens ήταν στα 23. Ο στόλος κατευθύνθηκε νότια στα νησιά Μορτόριο και Σόφι και στην συνέχεια προσέγγισε το Σέκα ντι Τρε Μόντι μέσω του Πάσο ντέλε Μπίσκε. Επόμενος σταθμός στην πορεία το νησί Μονάκι με τον τερματισμό στο Πόρτο Τσέρβο.

 Στην κατηγορία Maxi το ισπανικό Swan 80 Plis-Play (1999) έδειξε αμέσως την πρόθεση να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε πάρει στην προηγούμενη έκδοση επικρατώντας στο διορθωμένο χρόνο μπροστά από το καινούργιο ClubSwan 80 My Song. Η τρίτη θέση για το Swan 90 Freya. Μεταξύ των πρώτων τριών Mini Maxi για τα Swan 601, το Flow βρέθηκε μπροστά από Arobas και Les Amis. Η Classic S&S είδε το Swan 38 Mascalzone Latino XXXIII του 1974 να επικρατεί του Swan 65 Shirlaf και του Swan 36 Josian. Στην πιο πολυάριθμη σε συμμετοχές κατηγορία με 22 γιοτ, τη Grand Prix, το γερμανικό Swan 53 Crilia πήρε τη νίκη απέναντι στο επίσης γερμανικό Swan 54 Katima. Η τρίτη θέση για το ελβετικό Swan 48 Anya που κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση.

 Στην κατηγορία ClubSwan50 με 15 γιοτ να αγωνίζονται σε πραγματικό χρόνο, νικητής της ημέρας με μία πρώτη και μία τρίτη θέση αναδείχθηκε το Giuliana του Βάσκο Βασκότο. Με διαφορά ενός βαθμού με μία τέταρτη και μία πρώτη θέση είναι το Balthasar του Νεοζηλανδού Χαμίς Πέπερ. Στα ClubSwan 36 το G Spot και το Farstar πήραν από μία πρώτη και μία δεύτερη θέση και μοιράζονται την κορυφή ενώ το Selene Alifax προηγείται στην ClubSwan 42 με δύο πρώτες θέσεις, μπροστά από Nadir και Dralion. Στην Swan 45 το Ούλικα έχει την πρωτοπορία μπροστά από το Blue Sky και το Ex Officio, το οποίο αποτελεί ιδιοκτησία του Γιώργου Πετρόχειλου και πλήρωμα τους Θεόδωρο Τσουλφά (Tactician), Γιάννη Μιτάκη (Μαϊστρα), Βασίλη Δάφα και Βασίλη Παπαδάκη (Σκότες), Στέλιο Σωτηρίου (επί το έργον), Γιάννη Γκράτση (πιτ), Τάσο Μιλώνη (Πλωριός), Τάνια Παπαθανασίου και Γιώργο Τσουλφά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα