fbpx

Maxi Yacht Rolex Cup: Το πανόραμα της τέταρτης ημέρας (vid)

Maxi Yacht Rolex Cup: Το πανόραμα της τέταρτης ημέρας (vid)

Ο βορειοδυτικός άνεμος (μαϊστρος) μεταξύ 16 και 22 κόμβων παρουσίασε τις ιδανικές συνθήκες δράσης για την τέταρτη ημέρα του 32ου Maxi Yacht Rolex Cup. Η αγωνιστική επιτροπή είχε ήδη ενημερώσει ότι η δράση θα αρχίσει μία ώρα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι καιρικές συνθήκες στην προτελευταία ημέρα της διοργάνωσης. Η παράκτια διαδρομή που σχεδίασε η οργανωτική επιτροπή είδε το πέρασμα από το Σέκα ντι Τρε Μόντι, το Ίζολα Ντέι Μονάκι, τα νησιά Μορτόριο και Σόφι και τον τερματισμό στο Πόρτο Τσέρβο, συνολικού μήκους 27 μιλίων. Οι κατηγορίες Mini Maxi 2,3 και 4 είχαν παρόμοια πορεία αλλά μειωμένη στα 24 μίλια.

Μεγάλη η δράση στην J Class αποδεικνύοντας το πολύ υψηλό επίπεδο των πληρωμάτων που αγωνίζονται σε αυτά τα κλασικά γιοτ μήκους 40 μέτρων. Το Svea με τη νίκη στην ημέρα μπροστά από Ranger και Topaz, μαθηματικά έχει νικήσει στη ρεγκάτα. Το ίδιο συνέβη και στην κατηγορία Supermaxi με το Swan 115 Shamanna να φτάνει στον τίτλο χάρη στην πρώτη θέση μπροστά από το Geist ενώ το Moat 1 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω βλάβης, κάτι που έγινε και με τα Viriella και Malouen X.

Ένα από τα μέλη της διοργάνωσης, Ο Πιερ Λουίτζι Λόρι Πιάνα, πήρε την πρώτη του νίκη στο πηδάλιο του νέου του My Song στην κατηγορία Maxi. Η δεύτερη και η τρίτη θέση πήγαν στα Rambler και Galateia αντίστοιχα. Με την τέταρτη θέση το Higland Fling XI επιβεβαίωσε την παρουσία του στην κορυφή, επτά βαθμούς μπροστά από το Galateia και έντεκα από το Bullit

Το Vesper ενίσχυσε την πρωτιά του στη Mini Maxi 1 με την πρώτη θέση μπροστά από το Proteus, που ήταν τέταρτο στην ημέρα και το Bella Monte, τρίτο στην ημέρα. Τα βρετανικά γιοτ Northstar of London και Jethou χαμήλωσαν αμέσως τα ιστία τους μετά την εκκίνηση ως δείγμα σεβασμού για το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

 Στην κατηγορία Mini Maxi 2 το γαλλικό 65 ποδών Spirit of Lorina πήρε τη νίκη στην ημέρα με διαφορά μόλις 22 δευτερολέπτων από το Rose. Τρίτο το Ryokan 2. Η γενική κατάταξη στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι πολύ ανοικτή και όλα θα κριθούν την τελευταία ημέρα δράσης. Το Capricorn προηγείται με διαφορά ενός βαθμού από το Twin Soul B και δύο από το Rose. Τέταρτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες για το H2O με τη δεύτερη θέση στο Swan 65 Shirlaf και την τρίτη στο Blue Oyster. Το Η20 προηγείται στη γενική μπροστά από το Oscar 3 και το Blue Oyster.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα