fbpx

Maxi Yacht Rolex Cup: Το πανόραμα της τελευταίας ημέρας

Maxi Yacht Rolex Cup: Το πανόραμα της τελευταίας ημέρας

H τελική κατάταξη του 32ου Maxi Yacht Rolex Cup που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Τσέρβο της Ιταλίας ουσιαστικά κρίθηκε από την προηγούμενη ημέρα καθώς ο δυνατός άνεμος οδήγησε στην ακύρωση του προγράμματος. Ο στόλος έφυγε από νωρίς για την αγωνιστική περιοχή, περίπου δύο μίλια από τις νησίδες Λι Νίμπανι με την αγωνιστική επιτροπή να έχει καθορίσει τρεις κούρσες ανάλογα με το μέγεθος των σκαφών. Παρά τις προσπάθειες όμως η απόφαση ήταν να ματαιωθεί η δράση με τις ριπές να φτάνουν τους 30 κόμβους και την πρόγνωση να αναφέρει δυνατότερους ανέμους για την συνέχεια.

Η νίκη στην κατηγορία J Class πήγε στο Svea και ακολούθησαν τα Ranger και Velsheda. Μεταξύ των Supermaxi το Swan 115 Shamanna πήρε τον τίτλο μπροστά από τα Spirits Yachts 111 Geist και Swan 115 Moat 1 που κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Στην κατηγορία Maxi, τη μεγαλύτερη με 13 γιοτ, το Highland Fling XI πήρε τη νίκη με δεύτερο το Wally Galateia και τρίτο το Wally 93 Bullit.

 Στα Mini maxi 1 το Vesper αναδείχθηκε κορυφαίο και ακολούθησαν Proteus και Bella Mente. Στη Mini Maxi 2 το Capricorn πήρε τον τίτλο με διαφορά ενός βαθμού από το Mylius 80 Twin Soul B και τριών βαθμών από το Wally 78 Rose. To Η20 ήταν ανώτερο στην κατηγορία Mini Maxi 3 και 4 με τέσσερις πρώτες θέσεις κι ακολούθησαν το Mylius 65 FD Oscar 3 και το Drhler 60 Blue Oyster. Η έκδοση της διοργάνωσης είδε και το ντεμπούτο του FlyingNikka, του πρώτου Mini Maxi foiler που έχει κατασκευαστεί και αγωνίστηκε στη δική του κατηγορία, τη Mini Maxi 0 που ήταν και η μοναδική συμμετοχή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα