fbpx

Maxi Yacht Rolex Cup: Το πανόραμα της τρίτης ημέρας

Maxi Yacht Rolex Cup: Το πανόραμα της τρίτης ημέρας

Το 32ο Maxi Yacht Rolex Cup που διεξάγεται στο Πόρτο Τσέρβο της Ιταλίας μπήκε στην τρίτη ημέρα δράσης με ανατολικούς ανέμους σχεδόν δέκα κόμβων που αυξήθηκαν στη διάρκεια των παράκτιων ρεγκάτα στο στενό της Μανταλένα. Τα 13 γιοτ της κατηγορίας Maxi έδωσαν δύο αγώνες μπροστά στο Πόρτο Τσέρβο ενώ ο υπόλοιπος στόλος είχε παράκτιες διαδρομές ανάλογα με την κάθε κατηγορία. Η διαδρομή των 26 μιλίων μειώθηκε στα 20,3 για τα Supermaxi και Mini Maxi 0 και στα 17 μίλια για τα Mini Maxi 2,3 και 4.

Στην J Class, η νίκη πήγε στο Velsheda και ακολούθησαν τα Svea και Ranger. Στη γενική το Svea έχει σταθερά την πρώτη θέση με διαφορά πέντε βαθμών από το Velsheda. Στην κατηγορία Supermaxi, ο υπεύθυνος τακτικής του Swan 115 Moat 1, ο Γκιγιέρμο Παράδα, κατάφερε να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τους ασθενείς ανέμους επικρατώντας του Shamanna το οποίο παραμένει στην πρώτη θέση γενικής με τις δύο πρωτιές τις προηγούμενες ημέρες. Στην τρίτη θέση της ημέρας και στη γενική το Spirit Yachts 111 Geist.

Ο πρώτος αγώνας στην κατηγορία Maxi είδε το Highland Fling XI να παίρνει τη νίκη μπροστά από δύο Wallys, τα Magic Carpet 3 και Y3K. Στο δεύτερο γύρο τα Wallys επικράτησαν με το Galateia στην πρώτη θέση, μπροστά από το Bullit και το Magic Carpet 3 ενώ το Highland Fling XI με την τέταρτη θέση παραμένει πρώτο γενικής. Το Bella Mente, με τον Τέρι Χάτσινσον στην τακτική, νίκησε στην κατηγορία Mini Maxi 1, μπροστά από Proteus και Vesper. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάτσινσον είναι και ο σκίπερ της ομάδας της Νέας Υόρκης για το κύπελλο Αμερικής. Ο ιδιοκτήτης του σκάφους, ο Χαπ Φάουτ είναι ένας από τους βασικούς χρηματοδότες. Στη γενική κατάταξη πρώτο είναι το Vesper, μπροστά από Proteus και Bella Mente.

 Το 78 ποδών Capricorn πήρε τη νίκη στα Mini Maxi 2 και ακολούθησαν τα Twin Soul B και Ryokan. Στη γενική, το Capricorn προηγείται με διαφορά μόλις δύο βαθμών του Twin Soul B και πέντε από το τρίτο Rose. Στα Mini Maxi 3 και 4, οι πρωτιές συνεχίζονται για το Vallicelli 78 H20, μπροστά από το Oscar3 και το @robas. Στη γενική το H20 έχει σταθερά την πρωτιά μπροστά από το Mylius 65 FD Oscar 3 και το Dehler 60 Blue Oyster.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα