fbpx

Maxi Yacht Rolex Cup: Το πανόραμα της δεύτερης ημέρας (vid)

Maxi Yacht Rolex Cup: Το πανόραμα της δεύτερης ημέρας (vid)

Η 32η έκδοση του Maxi Yacht Rolex Cup συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα στο Πόρτο Τσέρβο της Ιταλίας με το πρόγραμμα να βλέπει δύο αγώνες στις κατηγορίες J Class και Mini Maxi 1 ενώ για τις άλλες κατηγορίες οι διοργανωτές αποφάσισαν μία διαδρομή μέσα από το στενό που χωρίζει την Σαρδηνία από το αρχιπέλαγος Μανταλένα. Η διαδρομή είχε μήκος 33 μιλίων ενώ για τις κατηγορίες Mini Maxi 2,3 και 4 η διαδρομή είχε μήκος 26,5 μίλια.

 Νικήτρια στην κατηγορία J της ημέρας με δύο πρώτες θέσεις ήταν η ομάδα Svea με υπεύθυνο τακτικής τον Μπούβε Μπέκινγκ. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε το Ranger του Εντ Μπερντ και στην τρίτη το Velsheda με τον Τομ Ντόντσον. Ίδια η σειρά των πρώτων τριών και στη γενική κατάταξη.

 Μεταξύ των Mini Maxi 1, Proteus και Vesper πήραν τη νίκη στον πρώτο και δεύτερο αγώνα αντίστοιχα. Στη γενική κατάταξη, το Vesper του Γκάβιν Μπρέιντι κρατά την πρωτιά μπροστά από το Proteus του Μίκαελ Μένινγκερ και το Cannonball του Βάσκο Βασκότο.

 Στα Supermaxi το Swan 115 Shamanna διατηρεί σταθερά την πρωτιά επαναλαμβάνοντας την πρώτη θέση που πήρε 24 ώρες πριν. Ακολουθεί το Spirit Yachts 111 Geist, δεύτερο σήμερα και το Swan 115 Moat 1, που είναι τρίτο στην ημέρα και στη γενική κατάταξη. Στην κατηγορία Maxi η νίκη στην ημέρα πήγε στο Southern Wind 82 Grande Orazio που επικράτησε του Wally 100 Y3K και του RP 82 Highland Fling XI, το οποίο παραμένει στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Η μάχη ήταν μεγάλη για τις πρώτες τρεις θέσεις στα Mini Maxi 2. Ο Λουτσιάνο Γκαντίνι με το Mylius 80 FD Twin Soul B επικράτησε του Αλεσάντρο Ντελ Μπόνο με το RP 78 Capricorno και του Wally 78 Rose το οποίο μοιράζεται την κορυφή της γενικής με το Capricorno.

 Τέλος, στις κατηγορίες Mini Maxi 3 και 4, ο Ρικάρντο ντε Μικέλε με το Valiccelli 78 H20 πήρε νέα πρώτη θέση, διευρύνοντας το προβάδισμα στη γενική κατάταξη. Στη δεύτερη και τρίτη θέση το Swan 65 Shirlaf του Τζουζέπε Πουτίνι και το Mylius 65 FD του Άλντο Παρισότο αντίστοιχα.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα