fbpx

Maxi Yacht Rolex Cup: Η δράση στο Πόρτο Τσέρβο της Ιταλίας (vid)

Maxi Yacht Rolex Cup: Η δράση στο Πόρτο Τσέρβο της Ιταλίας (vid)

Κάτω από ιδανικές συνθήκες άρχισε η ρεγκάτα που διοργανώνει ο ιστιοπλοϊκός όμιλος της Κόστα Σμεράλντα σε συνεργασία με την διεθνή ομοσπονδία Maxi, την IMA και την υποστήριξη του ιστορικού χορηγού, της Rolex, με τη διοργάνωση να διεξάγεται για 32η φορά και να ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου. Svea, Shamanna, Highland Fling, Vesper, Rose, H2O πήραν τη νίκη στις πρώτες έξι κατηγορίες αντίστοιχα ενώ το FlyingNikka παίρνει μέρος σε μία έβδομη, ειδικά σχεδιασμένη για αυτό το σκάφος.

Ο στόλος των μάξι γιοτ χωρίστηκε σε επτά κατηγορίες σύμφωνα με τους αντίστοιχους τύπους σκαφών και ο αγώνας άρχισε με ΝΑ ανέμους μεταξύ 14 και 18 κόμβων, ιδανικές συνθήκες για δράση για τα συγκεκριμένα σκάφη που μπορούν να πιάσουν τη μέγιστη απόδοσή τους. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός η αγωνιστική επιτροπή έδινε εκκίνηση για το κάθε γκρουπ ανά μία ώρα και για τον αγώνα διάλεξε μία παράκτια διαδρομή 35 μιλίων από τον Πόρτο Τσέρβο μέχρι τα νησιά Καπρέρα και Μανταλένα περνώντας στην συνέχεια από το Σέκα ντι Τρε Μόντι στον κόλπο του Σαλίνε και μετά την Ίζολα ντέι Μονάκι και ο τερματισμός ξανά στο Πόρτο Τσέρβο.

Η διαδρομή για τις κατηγορίες Μίνι Μάξι 2,3 και 4, μειώθηκε στα 29 μίλια και μετά το πέρασμα από το Σέκα ντι Τρε Μόντι τα γιοτ κινήθηκαν προς τον τερματισμό περνώντας από το Πάσο ντέλε Μπίσκε. Όλες οι κατηγορίες κατάφεραν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους μεταξύ τριών και τεσσάρων ωρών.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα