fbpx

Παγκόσμιο 49er, 49erFX, Nacra 17: Παρούσα η Μαράια Μίλεν (vid)

Παγκόσμιο 49er, 49erFX, Nacra 17: Παρούσα η Μαράια Μίλεν (vid)

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των τριών Ολυμπιακών κατηγοριών που διεξάγεται στα νερά της Νέας Σκωτίας στον Καναδά έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Μαράια Μίλεν. Η 24χρονη Καναδή μαζί με την Αλεξάντρα Τεν Χοβ εμφανίστηκε στο προσκήνιο το 2019 με την τέταρτη θέση στους Παναμερικανικούς Αγώνες εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου κατέλαβαν την 16η θέση. Το ίδιο δίδυμο πήρε την 18η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020, το καλύτερο αποτέλεσμά τους σε αυτό το επίπεδο διοργάνωσης ενώ στο φετινό βρίσκονται μέχρι στιγμής στην 17η θέση.

«Μαζί με την Αλεξάντρα Τεν Χοβ ήμασταν μαζί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο οπότε γνωριζόμαστε καλά και είναι όμορφο να είμαστε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 49erFX για πρώτη φορά στον Καναδά», είπε η Μίλεν η οποία πρόσθεσε για την πρώτη ημέρα δράσης: «Ο άνεμος που έρχεται από τη θάλασσα δεν συγχωρεί και δυσκολεύεσαι να κρατήσεις τη γραμμή που θέλεις. Είχαμε προβλήματα αν και αρχίσαμε καλά αλλά στην συνέχεια δεν ακολουθήσαμε την πορεία που θέλαμε αλλά έτσι είναι οι αγώνες και έχουμε πολλά να μάθουμε εδώ, θα είναι καθημερινά μία χρήσιμη εμπειρία καθώς αντιμετωπίζουμε τις καλύτερες ομάδες του κόσμου».

 Στην συνέχεια η Καναδή ρωτήθηκε για το είναι αυτό που της δίνει κίνητρο να σχεδιάζει και να προσπαθεί για την συνέχεια. «Είναι η σκέψη για να βρούμε λύσεις για το πως να βελτιώσουμε τις ρυθμίσεις μας, την ταχύτητά μας, προσπαθούμε πάντα να αναζητούμε τα θετικά και να μαθαίνουμε περισσότερα. Το χειρότερο είναι όταν επαναλαμβάνεις τα λάθη, ξανά και ξανά. Αναγνωρίζουμε τα σημεία που μας κοστίζουν και προσπαθούμε να διορθωθούμε την επόμενη μέρα».

Πέρα από την συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, η Μαράια Μίλεν αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα που ακολουθεί με μεγάλο στόχο να παραμένει η παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. «Αυτό το φθινόπωρο θα δώσουμε πολλούς αγώνες στην Ευρώπη περνώντας πολλές ώρες προπόνησης στο νερό. Πρέπει να δουλέψουμε στα αδύνατα σημεία μας που μας κοστίζουν σε θέσεις και να μάθουμε να παίρνουμε πιο έξυπνες αποφάσεις στην τακτική ενός αγώνα».

Η Μαράια Μίλεν αποτελεί πρότυπο για τη νέα γενιά που θέλει να ασχοληθεί με την ιστιοπλοϊα στον Καναδά και να ακολουθήσει τα βήματά της. «Η πίεση είναι μεγάλη στην Ολυμπιακή ιστιοπλοϊα, όποια κατηγορία και αν είναι αυτή, οπότε τα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν αυτή την πορεία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα για καλές και άσχημες στιγμές όπως και στιγμές πίεσης. Ο στόχος δεν θα είναι εύκολος και πολλές φορές με την συναθλήτρια μου είπαμε ότι είναι πολύ δύσκολα αλλά οι μεγάλες στιγμές κάνουν την κάθε προσπάθεια να αξίζει».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα