fbpx

Aegean Regatta 2022, με το φακό της ICARUS: Τελετή Λήξης στη Σάμο (vids)

Aegean Regatta 2022, με το φακό της ICARUS: Τελετή Λήξης στη Σάμο (vids)

Το Σάββατο 27 Αυγούστου έλαβε χώρα η τελετή λήξης του «Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα του Αιγαίου “AEGEAN REGATTA 2022″» στη Σάμο, που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και διοργανωτή – όμιλο το Ναυτικό Όμιλο Σάμου.

YouTube video
Βίντεο: Aegean Regatta 2022 Highlights – Day 6

Η τελετή εκκίνησε με τη βράβευση των νικητών για τις τελευταίες ιστιοδρομίες και την επίδοση αυτών στο σύνολο του αγώνα αλλά και τιμητικές διακρίσεις στον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο και τον Προϊστάμενο του Λιμεναρχείου Σάμου κ. Δημήτριο Τσινιά.

Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πανουράκης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Άννυ Ανδρεάδου, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Στάντζος. Ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Δημήτριος Τσινιάς, η Αντιδήμαρχοι κα Δέσποινα Κάιλα και ο κος Κώστας Βογιατζής καθώς επίσης και ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος ΜΧ Νικόλαος Γκρέτσας, η Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πύραρχος Σταυρούλα Μπονέ και ο Πρόεδρος ΔΣ Δήμου Ανατολικής Σάμου κος Γεώργιος Κολλάρος.

YouTube video
Βίντεο: Aegean Regatta 2022 Highlights – Day 5

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορευτικό δρώμενο από πολιτιστικούς συλλόγους και εθελοντές του Δήμου Ανατολικής Σάμου και συναυλία από το συγκρότημα grammofono.

Πολλές ευχαριστίες στους συμμετέχοντες, τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών μας όπως επίσης και στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιο Οικονόμου και τον Διοικητή Υποστρατηγό Μιχαήλ Κλούβα, Διοικητή της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΓΕΘΑ για την πόντιση ναυδέτων στο Αγαθονήσι, παρέμβαση για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και του ναυταθλητισμού, στον Δρ. Παύλου Τριανταφυλλίδη προϊστάμενο των Εφορειών Αρχαιοτήτων Λέσβου και Σάμου – Ικαρίας για την ειδική ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου υπό την Αρχαιολόγο κα Μαρία Σταθακίου σε πάνω από 100 ιστιοπλόους, στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που στάθηκαν δίπλα μας για μια άριστη διοργάνωση.

Η φετινή διοργάνωση της Aegean Regatta 2022 έδωσε τη δυνατότητα της επίσκεψης, στο πλαίσιο αυτής, σε δύο ακριτικά νησιά του Αιγαίου για πρώτη φορά, τους Φούρνους και το Αγαθονήσι.

 57 σκάφη με πολυπληθή πληρώματα, 370 συμμετέχοντες και 30 μέλη επιτροπής αντιμετωπίζοντας πρωτοφανή νηνεμία και ξεκινώντας από το Ικάριο Πέλαγος οδηγήθηκαν στους Φούρνους, το Αγαθονήσι και κατέληξαν στο νησί του Πυθαγόρα, τη Σάμο. Έργα υποδομής πραγματοποιήθηκαν στο Αγαθονήσι με την πόντιση ναυδέτων και την εξασφάλιση θέσεων πρόσδεσης για τον ελλιμενισμό ιστιοπλοϊκών σκαφών και σκαφών αναψυχής καθώς και μονάδες αφαλάτωσης μικρής κλίμακας – Water Kiosks σε Ικαρία και Φούρνους, που φέρουν μηνύματα για την εξοικονόμηση του νερού.

Η Aegean Regatta κάθε χρόνο εξελίσσεται και ανοίγει τα πανιά της για το 2023 με εκκίνηση από τη Μύρινα της Λήμνου και νησιά – σταθμούς τη Λέσβο, τα Ψαρρά, τις Οινούσσες και τελετή λήξης στη Χίο.

———- ICARUS Sports 

● Η ICARUS Sports έχει ηγετική θέση στον τομέα των αθλητικών μέσων ενημέρωσης, με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που καλύπτει περισσότερες από 80 εκδηλώσεις ανά τον κόσμο κάθε χρόνο. ● Ταυτόχρονα, παράγει και τις δικές της σειρές ντοκιμαντέρ, όπως τα Inside SailingSailing to TokyoKite MastersThe Outdoor Sports Show και SpeedCatamarans GC32 Racing Tour. ● Ως ο κορυφαίος παραγωγός και πάροχος περιεχομένου σχετικού με την ιστιοπλοΐα και τα extreme sport σε παγκόσμιο επίπεδο, η ICARUS Sports διανέμει περιεχόμενο σε ένα ευρύ δίκτυο ραδιοτηλεοπτικών φορέων και διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, το οποίο εκτείνεται σε περισσότερες από 160 χώρες και με ετήσιο συνολικό χρόνο τηλεοπτικών εκπομπών να ανέρχεται σε περισσότερες από 30.000 ώρες παγκοσμίως! ● Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενημέρωσης της ICARUS Sports περιλαμβάνουν μαγνητοσκοπήσεις και φωτογραφίσεις, ζωντανές μεταδόσεις, ντοκιμαντέρ, καθημερινές τηλεοπτικές ειδήσεις, διανομή και ενημέρωση σε μέσα ενημέρωσης. Αποτυπώνουμε τη δράση από οποιαδήποτε γωνία λήψης, λόγω της πρωτοποριακής προσέγγισης στην τεχνολογία, χρησιμοποιώντας drone, κάμερες onboard και την τελευταία τεχνολογία σταθεροποίησης. ● Η ICARUS Sports διαχειρίζεται την παραγωγή μέσων, τις διαδικασίες μετά την παραγωγή και την εσωτερική διανομή, διασφαλίζοντας έτσι ότι το κοινό, τα μέσα ενημέρωσης και οι χορηγοί λαμβάνουν προσαρμοσμένα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα