fbpx

Aegean Regatta 2022, με το φακό της ICARUS: Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου (vid)

Aegean Regatta 2022, με το φακό της ICARUS: Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου (vid)

Ειδική ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο για τα μέλη των πληρωμάτων της διοργάνωσης.

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και της Οργανωτικής Επιτροπής της Aegean Regatta 2022 και με την πολύτιμη συμβολή και μέριμνα του προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και Σάμου – Ικαρίας Δρ. Παύλου Τριανταφυλλίδη οργανώθηκε την Πέμπτη 25 Αυγούστου ειδική ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου, για τα μέλη των πληρωμάτων της διοργάνωσης.

Στις ξεναγήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Αρχαιολόγο κα Μαρία Σταθακίου, μετείχαν πάνω από 100 ιστιοπλόοι, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τα σπουδαία ευρήματα και εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου. 

Τα ευρήματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο αυτό προέρχονται  από τις ανασκαφές στην αρχαία πόλη της Σάμου, δηλαδή το σημερινό Πυθαγόρειο, και την ύπαιθρο της. Μέσα από τα αντικείμενα (αγγεία, γλυπτά, νομίσματα, μικροαντικείμενα κ.ά.), παρουσιάζεται η ιστορική πορεία της αρχαίας πόλης και της υπαίθρου, από την 4η χιλιετία π.Χ. μέχρι τον 7ο αι. μ.Χ., και, καθώς φωτίζονται οι όψεις της ιστορικής και πολιτισμικής εξέλιξης του, προβάλλεται τελικά η σπουδαία θέση που κατείχε το νησί στον ελλαδικό χώρο σε όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας.

Η οργάνωση της έκθεσης, που δομείται θεματικά και χρονολογικά, δόθηκε βαρύτητα στην ανάδειξη τόσο της αρχαιολογικής αξίας των αντικειμένων όσο και του εκπαιδευτικού χαρακτήρα τους, αλλά παράλληλα και στην αισθητική τους προβολή, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ευχάριστη, διδακτική και κατανοητή αφήγηση της ιστορίας του νησιού.

YouTube video

Επομένως στο ισόγειο του Μουσείου παρουσιάζεται, μέσα από τα ανασκαφικά ευρήματα, η ιστορική πορεία της αρχαίας πόλης της Σάμου κατά χρονικές περιόδους, ενώ στον όροφο του Μουσείου τα εκθέματα παρουσιάζονται κατά θεματικές ενότητες: Ρωμαίοι αυτοκράτορες, Νεκροπόλεις της αρχαίας πόλης Σάμου από τους γεωμετρικούς χρόνους μέχρι τον 4ο-7ο αι. μ.Χ., Ιερά, γλυπτά (από τους αρχαϊκούς μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους), κατοικία και αντικείμενα της καθημερινής ζωής.

Το συγκεκριμένο Μουσείο έχει το πλεονέκτημα ότι ο περιβάλλοντας χώρος του, ο οποίος έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι επισκέψιμος, να αποτελεί τον πιο εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο στο κέντρο της πόλης με ευρήματα από την εποχή του χαλκού και κτιριακά κατάλοιπα από τα τέλη του 10ου αι. π.Χ. έως τους πρώιμους βυζαντινούς χρόνους.

———- ICARUS Sports

● Η ICARUS Sports έχει ηγετική θέση στον τομέα των αθλητικών μέσων ενημέρωσης, με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που καλύπτει περισσότερες από 80 εκδηλώσεις ανά τον κόσμο κάθε χρόνο. ● Ταυτόχρονα, παράγει και τις δικές της σειρές ντοκιμαντέρ, όπως τα Inside Sailing, Sailing to Tokyo, Kite Masters, The Outdoor Sports Show και Speed Catamarans GC32 Racing Tour. ● Ως ο κορυφαίος παραγωγός και πάροχος περιεχομένου σχετικού με την ιστιοπλοΐα και τα extreme sport σε παγκόσμιο επίπεδο, η ICARUS Sports διανέμει περιεχόμενο σε ένα ευρύ δίκτυο ραδιοτηλεοπτικών φορέων και διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, το οποίο εκτείνεται σε περισσότερες από 160 χώρες και με ετήσιο συνολικό χρόνο τηλεοπτικών εκπομπών να ανέρχεται σε περισσότερες από 30.000 ώρες παγκοσμίως! ● Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενημέρωσης της ICARUS Sports περιλαμβάνουν μαγνητοσκοπήσεις και φωτογραφίσεις, ζωντανές μεταδόσεις, ντοκιμαντέρ, καθημερινές τηλεοπτικές ειδήσεις, διανομή και ενημέρωση σε μέσα ενημέρωσης. Αποτυπώνουμε τη δράση από οποιαδήποτε γωνία λήψης, λόγω της πρωτοποριακής προσέγγισης στην τεχνολογία, χρησιμοποιώντας drone, κάμερες onboard και την τελευταία τεχνολογία σταθεροποίησης. ● Η ICARUS Sports διαχειρίζεται την παραγωγή μέσων, τις διαδικασίες μετά την παραγωγή και την εσωτερική διανομή, διασφαλίζοντας έτσι ότι το κοινό, τα μέσα ενημέρωσης και οι χορηγοί λαμβάνουν προσαρμοσμένα προϊόντα και υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα