fbpx

Παγκόσμιο ILCA 4 Youth: “Ασημένιος” ο Καλπογιαννάκης στην γενική, “χάλκινος” ο Κυφίδης στην U16  

Παγκόσμιο ILCA 4 Youth: “Ασημένιος” ο Καλπογιαννάκης στην γενική, “χάλκινος” ο Κυφίδης στην U16  

Το εντυπωσιακό καλοκαίρι για την Ελληνική ιστιοπλοΐα συνεχίσθηκε και στην Βιλαμούρα, με τηνσυγκομιδή των μεταλλίων να μεγαλώνει.  

Ο Διονύσης Καλπογιαννάκης ήταν εντυπωσιακός στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ILCA 4 Youth, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στην γενική κατάταξη, στους αγώνες που ολοκληρώθηκαν στην Βιλαμούρα.

Σπουδαία εμφάνιση και από τον Αλέξανδρο Κυφίδη, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο στην κατηγορία U16.  

Τα δύο μετάλλια των αγοριών στην Πορτογαλία, αλλά κι εκείνο της Ερμιόνης Γκίκα στα κορίτσια ήρθαν να προστεθούν στην πολύ μεγάλη συλλογή μεταλλίων του φετεινού καλοκαιριού, για τους Έλληνες ιστιοπλόους, που έφθασαν τα 18 συνολικά μετάλλια, σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, σε διοργανώσεις Οπτιμιστ, 420, ILCA 6, ILCA 4.

Ο Διονύσης Καλπογιαννάκης του Ν.Ο. Καλαμακίου, στις 9 ιστιοδρομίες που έγιναν στην open κατηγορία τερμάτισε στις θέσεις 3, 2, 1, 3, 1, 12, 36 (σ.σ. την αφαίρεσε ως τη χειρότερη), 9 και 7 και με 38 βαθμούς ποινής, ισοβάθμισε με τον “χρυσό” νικητή Ιταλό Νίκολο Κασίτα. Έτσι, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ θα μπορούσε να διεκδικήσει και το χρυσό μετάλλιο, εάν είχαν διεξαχθεί οι τελευτααίες κούρσες που ματαιώθηκαν λόγω άπνοιας.

Στην κατηγορία U16 ο Αλέξανδρος Κυφίδης του Ν.Ο. Βουλιαγμένης τερμάτισε στην τρίτη θέση μεταξύ 99 σκαφών και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Στην γενική κατάταξη ήταν 7ος.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Στέφανο Τσάκο του Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου που κατέλαβε την 6η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ο Παναγιώτης Σπανός, επίσης του Ν.Ο.Π.Φ., τερμάτισε 9ος.

Η χώρα μας με τα τρία μετάλλια που κατέκτησε στο Παγκόσμιο, αναδείχθηκε επίσης 2η δύναμη στην διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν 272 σκάφη από 42 χώρες στα αγόρια και 154 σκάφη στα κορίτσια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα