fbpx

Παγκόσμιο ILCA 4 Youth: “Ασημένια” η Ερμιόνη Γκίκα στην κατηγορία U16  

Παγκόσμιο ILCA 4 Youth: “Ασημένια” η Ερμιόνη Γκίκα στην κατηγορία U16  

Η Ελληνίδα ιστιοπλόος έφθασε μια ανάσα από το μετάαλλιο και στην γενική, κατακτώντας την 4η θέση, στην Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.  

Η Ερμιόνη Γκίκα έκανε σπουδαία εμφάνιση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ILCA 4 Youth, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία U16 και παίρνοντας την θέση στην γενική, στους αγώνες που ολοκληρώθηκαν στην Βιλαμούρα. Η νεαρή ιστιοπλόος του Ν.Ο. Καλαμακίου άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ανάμεσα σε 57 σκάφη.

Το μετάλλιο της Γκίκα αλλά κι εκείνα του Διονύση Καλπογιαννάκη και Αλέξανδρου Κυφίδη στα αγόρια ήρθαν να προστεθούν στην πολύ μεγάλη συλλογή μεταλλίων του φετεινού καλοκαιριού, για τους Έλληνες ιστιοπλόους, που έφθασαν τα 18 συνολικά μετάλλια, σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, σε διοργανώσεις Οπτιμιστ, 420, ILCA 6, ILCA 4.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Αργυρώ Κουραβέλου του Ν.Ο. Βουλιαγμένης τερματίζοντας 7η στην γενική, ενώ στη U16 η Αμαλία Παπανικήτα του Ν.Ο.Ε.Φ. κατέλαβε την 6η θέση.

Η χώρα μας με τα τρία μετάλλια που κατέκτησε στο Παγκόσμιο, αναδείχθηκε επίσης 2η δύναμη στην διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν 154 σκάφη από 42 χώρες στα κορίτσια και 272 σκάφη στα αγόρια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα