fbpx

Παγκόσμιο ILCA 4 Youth: Φινάλε με 3 μετάλλια με τους Καλπογιαννάκη, Γκίκα και Κυφίδη (vid)

Παγκόσμιο ILCA 4 Youth: Φινάλε με 3 μετάλλια με τους Καλπογιαννάκη, Γκίκα και Κυφίδη (vid)

Η έλλειψη ανέμου σημάδεψε την τελευταία ημέρα. Ο Καλπογιαννάκης κατέκτησε το ασημένιο στην γενική, η Ερμιόνη Γκίκα, επίσης το ασημένιο στην U16, κατηγορία στην οποία πήρε το χάλκινο ο Κυφίδης.

Χωρίς να υπάρχει άλλος άνεμος την τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων ILCA 4 στη Βιλαμόουρα της νότιας Πορτογαλίας και οι δύο τίτλοι πήγαν στην Ιταλία.

Στα αγόρια ο Νίκολο Κασίτα άφησε στη δεύτερη θέση τον Διονύσιο Καλπογιαννάκη, που δικαιολογημένα νοιώθει αδικημένος, μιας και έχασε την ευκαιρία να δικδικήσει το χρυσό μετάλλιο. Ο νεαρός Έλληνας έκλεισε απόλυτα επιτυχημένα την διοργάνωση, επιστρέφοντας με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές του, δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει.

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία open πήγε στον Μαξ Φρανκ από την Ολλανδία.

Η Ελληνική αποστολή είχε όμως ακόμα δύο μεγάλες επιτυχίες, κατακτώντας δύο μετάλλια στην κατηγορία U16, το ασημένιο με την Ερμιόνη Γκίκα και το χάλκινο με τον Αλέξανδρο Κυφίδη.

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές ο Στέφανος Τσάκος ήταν 6ος στην γενική των αγοριών και ο Παναγιώτης Σπανός 9ος και ακολούθησαν 12ος ο Μάριος Στάθας, 15ος ο Ευάγγελος Κουκούδης, 17ος ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης, 28ος ο Αδαμάντιος Πετριανός, 34ος ο Νικόλαος-Νεκτάριος Προκοπίου, 46ος ο Γιώργος Ζυγούρης, 51ος ο Γιάννης Κατσούλης, 56ος ο Αχιλλέας Γκίκας, 68ος ο Παναγιώτης Πολύμος, 70ος ο Θεόφιλος Στυλίδης, 100ος ο Στρατής Τζατζιμάκης, 126ος ο Γιώργος Κυπραίος, 150ος ο Νικόλαος-Πέτρος Θεοδωράκης, 186ος ο Αθανάσιος Νικολόπουλος και 196ος ο Σωκράτης Ζεϊμπάρης.

 Η Τζινέβρα Καρακιόλο από την Ιταλία ήταν νικήτρια στα κορίτσια με διαφορά 10 βαθμών ποινής από την Ουκρανή Αλίνα Σαποβάλοβα η οποία όμως πήρε τον τίτλο στην κατηγορία κάτω των 16 ετών. Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία όπεν πήρε η Πέτρα Μάρεντιτς.

Κορυφαία θέση για τις ελληνικές συμμετοχές η 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία U16, με την Ερμιόνη Γκίκα που κατέλαβε επίσης την 4η θέση στην open κατηγορια, χάνοντας την ευκαιρία να κατακτήσει το χάλκινο.

Στην όπεν κατηγορία η Αργυρώ Κουραβέλου στην 7η και στην U16 η Αμαλία Παπανικήτα 6η.

Επίσης στην γενική 14η ήταν η Χριστίνα-Μαρία Μενή, 34η η Μικαέλα Παναγοπούλου, 36η η Ελισάβετ Ηλιοπούλου, 38η η Τατιάνα Μπουγιατιώτη, 44η η Γεωργία Κατσούλη, 46η η Θεοδώρα Δαφερέρα, 48η Ευαγγελία Καραγεώργου, 49η και 89η η Σοφία Καραουλάνη.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα