fbpx

Παγκόσμιο 420: Χάλκινο μετάλλιο για τις Κερκέζου – Γιαννούλη στην U17

Παγκόσμιο 420: Χάλκινο μετάλλιο για τις Κερκέζου – Γιαννούλη στην U17

Εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Μπάλατον της Ουγγαρίας και από τις Βαρθολομαίου – Γώγου και Γιανούλη – Γιαννούλη, που κατέκτησαν την 4η θέσεις,

Νέες επιτυχίες για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας 420 που ολοκληρώθηκε στη λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας το δίδυμο Ιακωβίνα Κερκέζου – Δανάη Γιαννούλη πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία U17 των κοριτσιών.

Έγιναν 8 συνολικά ιστιοδρομίες και οι αθλήτριες του Ν.Ο. Καλαμακίου και Ι.Ο. Πειραιώς αντίστοιχα τερμάτισαν στις θέσεις 5, 4, 37, 4, 4, μαύρη σημαία, 5 και 5 αντίστοιχα. Έτσι με 64 βαθμούς ποινής ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου και αν δεν είχαν τη μαύρη σημαία στην 6η κούρσα θα μπορούσαν ίσως να διεκδικήσουν και το ασημένιο μετάλλιο. Συνολικά αγωνίστηκαν 72 σκάφη, από τα οποία τα 27 ήταν κοριτσιών.

Πολύ καλή εμφάνιση από δύο ακόμα Ελληνικά πληρώματα τα οποίαα έφθασαν κυριολεκτικά μια ανάσα από τα μετάλλια.

Στις γυναίκες η Δήμητρα Βαρθολομαίου με την Μεταξία Γώγου τερμάτισαν στην θέση σε σύνολο 61 σκαφών. Οι αθλήτριες του Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου ισοβάθμισαν με τις Γερμανίδες Μ και Π. Σίνγκερ.

Στην θέση επίσης ολοκλήρωσαν την συμμετοχή τους στην κατηγορία ανδρών-μικτό οι Λάμπης-Ευλάμπιος Γιαννούλης – Ελένη Γιαννούλη σε σύνολο 111 μικτών σκαφών. Οι ιστιοπλόοι του Ι.Ο. Πειραιώς συγκέντρωσαν 62 βαθμούς όσους και οι τρίτοι Ισπανοί Ι.Κ. Γουόκερ – Μ.Φ. Ντίκεν.

Με τις παραπάνω θέσεις στην Ουγγαρία η Ελλάδα αναδείχθηκε 2η δύναμη στον κόσμο, στην κατηγορία 420, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχ καταλάβει την 3η θέση στον κόσμο στα Όπτμιστ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα