fbpx

Sail GP: Νικήτρια στο Πλίμουθ η Νέα Ζηλανδία (vid)

Sail GP: Νικήτρια στο Πλίμουθ η Νέα Ζηλανδία (vid)

Ο Πίτερ Μπέρλινγκ έβαλε τέλος στην κυριαρχία των Αυστραλών στην σεζόν.

Φαινόταν να είναι θέμα χρόνου για τη Νέα Ζηλανδία να βρεθεί σε τελικό και να πάρει την κορυφαία θέση του βάθρου σε αγώνα της σεζόν του Sail GP και αυτό συνέβη στο Πλίμουθ της Μεγάλης Βρετανίας. Πίτερ Μπέρλινγκ και Μπλερ Τουκ πήραν την πρώτη νίκη για τη Νέα Ζηλανδία στην σεζόν επικρατώντας της επίσης πρωτάρας σε τελικό φέτος, Δανίας, αλλά και της πρωτοπόρου στη γενική βαθμολογία Αυστραλίας του Τομ Σλίνγκσμπι.

Προτού αρχίσει το κυρίως μενού της τελευταίας ημέρας η βρετανική ομάδα του Σερ Μπεν Έινσλι είχε στο κατάστρωμα τη Δούκισσα του Κέμπριζ, Κέιτ Μίντλετον για έναν φιλικό αγώνα Κοινοπολιτείας απέναντι στη Νέα Ζηλανδία με τη βρετανική ομάδα να παίρνει τη νίκη. Η Νέα Ζηλανδία ανέκαμψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κερδίζοντας το δεύτερο αγώνα της δεύτερης ημέρας με αποτέλεσμα να περάσει για πρώτη φορά φέτος σε τελικό γύρο για να φτάσει στην τελική επικράτηση, μπροστά από την Αυστραλία, νικήτρια σε Βερμούδες και Σικάγο και τη Δανία.

 Η ομάδα της Δανίας έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του επόμενου σταθμού που θα διεξαχθεί σε τρεις εβδομάδες στην Κοπεγχάγη με δύο δεύτερες θέσεις που της έδωσαν μία θέση στον τελικό και της εξασφάλισαν το πρώτο βάθρο της ιστορίας της. Εκτός τελικού έμεινε η οικοδέσποινα Μεγάλη Βρετανία η οποία κατέλαβε την τέταρτη θέση.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα