fbpx

Ευρωπαϊκό Νέων 420 & 470: “Χρυσοί” οι Σωτηρίου – Μιχαλόπουλος στην U17 (pics)

Ευρωπαϊκό Νέων 420 & 470: “Χρυσοί” οι Σωτηρίου – Μιχαλόπουλος στην U17 (pics)

Σπουδαία εμφάνιση στην Βιλαμούρα της Πορτογαλίας, στα σκάφη 420, από τους νεαρούς ιστιοπλόους του Ι.Ο. Πειραιώς.

Χρυσό μετάλλιο για τον Παναγιώτη Σωτηρίου και τον Σίμο Μιχαλόπουλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Νέων για σκάφη 420 & 470 (420 open European Junior Championship), που ολοκληρώθηκε στην Βιλαμούρα της Πορτογαλίας.

Οι αγώνες άρχισαν ξεκίνησαν στις 19 του μήνα και ολοκληρώθηκαν σήμερα (26/07), με την συμμετοχή 310 ιστιοπλόων. Πρωτάθλημα που ξεκίνησε με ασθενείς ανέμους, με και 3 ιστιοδρομίες, τις δύο πρώτες ημέρες. Ακολούθησαν δύο ημέρες χωρίς κούρσες, εξαιτίας της άπνοιας, ενώ οι αγώνες τελείωσαν μ’ ένα “γεμάτο” διήμερο, με ανέμους 10-13 κόμβους και ωραίο κυματισμό, με αποτέλεσμα να γίνουν 6 κούρσες και το Ευρωπαϊκό ολοκληρώθηκε με 9 συνολικά ιστιοδρομίες.

Οι δύο νεαροί ιστιοπλόοι, του Ι.Ο. Πειραιώς, ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, στην κατηγορία U17, στα 420, ολοκληρώνοντας τις 9 ιστιοδρομίες με 41 βαθμούς ποινής, μεταξύ 48 συνολικά σκαφών. Οι θέσεις των αθλητών του Ι.Ο.Π. ήταν 16 (σ.σ. την οποία αφαίρεσαν ως χειρότερη), 7, 15, 5, 4, 1, 5, 3 και 1. Προπονητής των δύο ιστιοπλόων ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Επίσης στην ίδια κατηγορία στη γενική οι Αθανάσιος Λαχανής – Γεώργιος-Ηρακλής Μιχαλόπουλος του Ι.Ο. Πειραιώς τερμάτισαν 9οι με 106 βαθμούς ποινής, οι Νικήτας Μελισσαράτος – Φίλιππος Κουλούρης του Ν.Ο. Τζιτζιφιές Καλλιθέας 14οι με 125 β.π.

Η ελληνική αποστολή κατέκτησε ακόμα δύο μετάλλια,
το αργυρό με τις Δήμητρα Βαρθολομαίου – Μεταξία Γώγου στην κατηγορία U19 γυναικών και
το χάλκινο με τις Ιακωβίνα Κερκέζου – Δανάη Γιαννούλη στα U17 νεανίδων.

Στην κατηγορία 420 Open νικητές αναδείχθησαν ο Ίαν Γουόκερ και Φιν Ντίκε για την Ισπανία με διαφορά 42 βαθμών ποινής. Τους ακολούθησαν στο βάθρο οι επίσης Ισπανοί Μαρκ Μεσκίδα και Ραμόν Τζάουμε και οι Φρέντι Πάρκιν και Άσερ Μπεκ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα