fbpx

52 Super Series: Η νίκη στην Phoenix (vid)

52 Super Series: Η νίκη στην Phoenix (vid)

Η οικογένεια Πλάτνερ με την σημαία της Νότιας Αφρικής επικράτησε στο Πουέρτο Πορτάλς.

Η ομάδα Phoenix της οικογένειας Πλάτνερ με σημαία Νότιας Αφρικής πήρε τη νίκη στην ιστιοπλοϊκή εβδομάδα του Πουέρτο Πορτάλς, στην Ισπανία, για τον τρίτο σταθμό της σεζόν του 52 Super Series, με ανέμους μεταξύ 17 και 20 κόμβων. Μπαίνοντας στο νερό με διαφορά δύο βαθμών από την κάτοχο του τίτλου το 2021, την Sled, Η Phoenix πήρε την πρώτη της νίκη σε ρεγκάτα με δύο δεύτερες θέσεις και διαφορά 12 βαθμών, τη μεγαλύτερη διαφορά που έκρινε νίκη στην σεζόν.

 Με το αποτέλεσμα αυτό και σε συνδυασμό με την τέταρτη θέση της Quantum, που έμεινε 19 βαθμούς πίσω από τους νικητές, η Phoenix πέρασε και στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας, δύο βαθμούς μπροστά, με τον στόλο να επιστρέφει στη δράση στο Σκαρλίνο της Τοσκάνης τον Σεπτέμβριο.

Αγωνιζόμενο στον κόλπο της Πάλμα, στα ανοικτά του Πουέρτο Πορτάλς, το πλήρωμα είχε ως υπεύθυνο τακτικής τον Αυστραλό πρωταθλητή του Sail GP και κάτοχο του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, Τομ Σλίνγκσμπι με την υποστήριξη του Νεοζηλανδού Κάμερον Νταν. Η ομάδα κατέκτησε την κορυφή με τις τέσσερις νίκες και τις τρεις δεύτερες θέσεις σε σύνολο δέκα αγώνων.

(32) Day 5 HIGHLIGHTS – Puerto Portals 52 SUPER SERIES Sailing Week 2022 – YouTube

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα