fbpx

Ευρωπαϊκό Νέων 420 & 470: Η δεύτερη ημέρα δράσης (vid)

Ευρωπαϊκό Νέων 420 & 470: Η δεύτερη ημέρα δράσης (vid)

Μία μεγάλη ημέρα σε στεριά και νερό περιμένοντας τον άνεμο στη Βιλαμόουρα.

Η δράση της ημέρας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων 420 & 470 ήταν προγραμματισμένη για τις 14:00 τοπική ώρα Πορτογαλίας ωστόσο η άπνοια προκάλεσε καθυστέρηση σχεδόν τεσσάρων ωρών στη Βιλαμόουρα. Ο άνεμος δεν ξεπέρασε τους πέντε με έξι κόμβους οπότε έγινε μόλις ένας αγώνας ανά κατηγορία. Έχοντας την πρώτη θέση στην 420 Open από την πρώτη ημέρα οι Ιταλίδες Καμίλα Μικελίνι και Μαργκερίτα Μπονιφάτσιο πήραν το μοναδικό αγώνα και προηγούνται στην κατηγορία με δύο βαθμούς. Πέντε ισπανικές ομάδες ακολουθούν αρχίζοντας με τους πρωτοπόρους σε άνδρες/μικτό Ίαν Γουόκερ – Φιν Ντίκε που πήραν την τρίτη θέση και με τέσσερις βαθμούς ποινής ισοβαθμούν με τους Μαρκ Μεσκίδα – Ραμόν Τζάουμε που βρέθηκαν στην 35η θέση. Ένα βαθμό πίσω οι Αλεχάνδρα Πέρεζ και Άννα Μπαουτίστα που έχουν και τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των γυναικών.

 Παρά την 36η θέση στην ημέρα οι Γερμανοί Σέβερικ Γκέρικε και Ζάβερ Σβαρτζ παραμένουν πρωτοπόροι σε άνδρες/μικτό της κατηγορίας κάτω των 17 ετών. Στη δεύτερη θέση οι Άμελι Βέρλε και Άμελι Ριν, επίσης από τη Γερμανία, που είναι στην κορυφή των γυναικών. Στη δεύτερη θέση της γυναικείας κατηγορίας στην ημέρα και στην έκτη γενικής η Ιακωβίνα Κερκέζου και η Δανάη Γιαννούλη με τις Ελληνίδες να μετρούν έντεκα βαθμούς ποινής και να βρίσκονται στην τρίτη θέση.

 Η κορυφή στην κατηγορία 470 παραμένει στα χέρια των Ματίς Πικό και Λουσί Ντε Ζεν με τις Γαλλίδες να έχουν πέντε βαθμούς και ακολουθούν οι Πολωνές Ανιέσκα Παβλόφσκα και Μπαρτλομιέι Σλίγια που έχουν επτά όπως και οι Πάμπλο Ρουίθ – Μάρτα Πεναρούμπια από την Ισπανία. Στην κατηγορία κάτω των 21 ετών Ζοφία Κόρσακ και Φράντσισεκ Μπόρις από την Πολωνία είναι οι πρωτοπόροι με δέκα βαθμούς.

 Αναφορικά με τα άλλα ελληνικά πληρώματα, στην 420 Open, Δημήτρης και Νίκος Σουρλατζής κατέλαβαν την ενδέκατη θέση, Δήμητρα Βαρθολομαίου και Μεταξία Γώγου τερμάτισαν στην 28η θέση και ο Δημήτρης Μπήτρος με την Κλειώ Σουλιώτη στην 37η. Στην κατηγορία κάτω των 17 ετών αμέσως πίσω από τις Κερκέζου και Γιαννούλη τερμάτισαν Αθανάσιος Λαχανής και Γεώργιος-Ηρακλής Μιχαλόπουλος (7η θέση), Παναγιώτης Σωτηρίου και Συμεών Μιχαλόπουλος κατέλαβαν την 13η, η Μαρία Ιωάννα Σαρικαβάζη με τη Λυδία Ράπτη τερμάτισαν στην 27η και ο Νικήτας Μελισσαράτος με τον Φίλιππο Κουλούρη στην 35η.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα