fbpx

Ευρωπαϊκό Νέων 420 & 470: Η πρώτη ημέρα δράσης (vid)

Ευρωπαϊκό Νέων 420 & 470: Η πρώτη ημέρα δράσης (vid)

Οι πρώτοι αγώνες της διοργάνωσης άρχισαν στη Βιλαμόουρα της Πορτογαλίας με ελληνικές συμμετοχές.

Μετά από δύο ώρες καθυστέρησης εξαιτίας έλλειψης ανέμου, όλοι οι στόλοι άρχισαν να αγωνίζονται για την πρώτη ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων 420 και 470 στη Βιλαμόουρα της Πορτογαλίας. Και οι τρεις στόλοι αγωνίστηκαν στην ίδια διαδρομή ενώ η δεύτερη ήταν μόνο για τον στόλο των 570. Ασθενείς άνεμοι και ήρεμα νερά ήταν οι συνθήκες που επικράτησαν με τον άνεμο να φτάνει τους οκτώ με δέκα κόμβους μόνο προς το τέλος των τελευταίων αγώνων.

Κάτοχοι του χάλκινου μεταλλίου στο πρόσφατα παγκόσμιο πρωτάθλημα νεότητας στην Ολλανδία, Καμίλα Μικελίνι και Μαργκερίτα Μπονιφάτσιο από την Ιταλία ήταν το καλύτερο δίδυμο στην 420 Open κάνοντας το 1-2 στον κίτρινο όμιλο με αποτέλεσμα να προηγούνται στη γενική και στις γυναίκες με τρεις πόντους. Στη δεύτερη θέση γενικής και στην πρώτη σε άνδρες/μικτό ήταν ο Μαρκ Μεσκίδα και ο Ραμόν Τζάουμε από την Ισπανία. Στην τρίτη θέση γενικής και στη δεύτερη σε άνδρες/μικτό οι επίσης Ισπανοί Πολ Ματέου και Φιν Ντίκε. Η Νοέλια Πέτεσιτς και η Πέτρα Γκαμπιράζα από την Κροατία έχουν την πέμπτη θέση γενικής και τη δεύτερη στις γυναίκες, μπροστά από τις Γαλλίδες Λου Ντεβίγ και Έμμα Πικό.

 Στην 420 κάτω των 17 ετών η πρώτη θέση σε γενική και σε άνδρες/μικτό ανήκει στους Γερμανούς Σέβεριν Γκέρικε και Ζάβερ Σβαρτς με τρεις πόντους και ακολουθούν Μαρίζα Βίκενς και Φερνάντο Μπαρσέλο από την Ισπανία και ο Γιαν Ζαμόισκι με τον Κάσπερ Βοϊτσουλάνις από την Πολωνία. Η Άννα Πλάνινσιτς με την Λάρα Μπόζιτς από την Σλοβενία έχουν την πρώτη θέση στις γυναίκες και την πέμπτη γενικής ενώ οι Γερμανίδες Άμελι Βέρλε και Άμελι Ριν, που πήραν πρόσφατα το αργυρό μετάλλιο στη Χάγη, έχουν τη δεύτερη θέση στις γυναίκες και την έκτη γενικής. Στην έβδομη θέση η ελληνική ομάδα με την Ιακωβίνα Κερκέζου και τη Δανάη Γιαννούλη ενώ στην αμέσως επόμενη, την όγδοη θέση, ακολούθησαν Παναγιώτης Σωτηρίου και Συμεών Μιχαλόπουλος.

 Στην κατηγορία 470 η πρώτη θέση βρίσκει προσωρινά τις Γαλλίδες Ματίς Πακό και Λουσί Ντε Ζεν με πέντε πόντους και ακολουθούν οι Πάμπλο Ρουίθ και Μάρτα Πεναρούμπια από την Ισπανία. Στη τρίτη θέση το τουρκικό δίδυμο με την Εφέ Τουλτσαλί και τη Ντεφνέ Ντανισμέντ. Ζοφία Κόρσακ και Γράντσισεκ Μπόρις από την Πολωνία είναι οι πρωτοπόροι στην κατηγορία κάτω των 21 ετών και στην τέταρτη θέση γενικής.

 Αναφορικά με τα άλλα ελληνικά πληρώματα, στην 420 Open Δήμητρα Βαρθολομαίου και Μεταξία Γώγου είναι στην 13η θέση, Δημήτρης και Νίκος Σουρλατζής ακολουθούν στην 21η και ο Δημήτρης Μπήτρος με την Κλειώ Σουλιώτη στην 25η. Στην κατηγορία κάτω των 17 ετών Αθανάσιος Λαχανής και Γεώργιος-Ηρακλής Μιχαλόπουλος είναι στην ενδέκατη θέση. Στην 23η η Μαρία Ιωάννα Σαρικαβάζη με την Λυδία Ράπτη και στην 28η ο Νικήτας Μελισσαράτος και ο Φίλιππος Κουλούρης.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα