fbpx

WASZP Games 2022: Νικητής ο Σαμ Στριτ (vid)

WASZP Games 2022: Νικητής ο Σαμ Στριτ (vid)

Ο Νεοζηλανδός πήρε τον τίτλο μετά την τελευταία συναρπαστική ημέρα δράσης στη λίμνη Γκάρντα.

Ο Σαμ Στριτ έκανε την κίνησή του την πρώτη ημέρα των τελικών με τρεις νίκες στο WASZP Games ωστόσο η 24η θέση στον πρώτο αγώνα του «χρυσού στόλου» τον έκανε ευάλωτο στη μάχη για τον τίτλο. Ο Βρετανός Σαμ Γουέιλι ήταν εξαιρετικά σταθερός με μόλις δύο αγώνες εκτός της πρώτης δεκάδας μπαίνοντας στην τελευταία ημέρα ενώ ο Ιταλός Έντσιο Σαβοϊνι ήταν επίσης στη μάχη μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στα προκριματικά. Ο πρώτος αγώνας της ημέρας διεξήχθη σε ασθενέστερους ανέμους με τον Στριτ και τον Σαβοϊνι να αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Ο Γουέιλι κατάφερε να πάρει την όγδοη θέση ενώ Στριτ και Σαβοϊνι ήταν προς το τέλος της εικοσάδας, άλλωστε αυτή είναι και η ομορφιά σε αυτού του είδους αγώνα, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και είναι δύσκολο να είσαι διαρκώς στις κορυφαίες θέσεις.

 Το προβάδισμα του Στριτ μειώθηκε περισσότερο όταν στο δεύτερο αγώνα της ημέρας ο Γουέιλι έδειξε τις ικανότητές του και έφτασε στη νίκη. Στριτ και Σαβοϊνι βρέθηκαν στην όγδοη κι ένατη θέση αντίστοιχα με τον Ιταλό να χάνει κάθε ελπίδα για τον τίτλο. Στον τρίτο αγώνα της ημέρας και με τον άνεμο να δυναμώνει, ο Στριτ άρχισε να βρίσκει ρυθμό και κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση. Στριτ και Γουέιλι αποφάσισαν να κάνει ο καθένας το δικό του αγώνα και να μην εμπλακούν μεταξύ τους στον τελευταίο αγώνα. Ο Γουέιλι είναι εξαιρετικός στα Laser με τη βρετανική ομάδα και πέρα από την σταθερότητα είχε και εξαιρετική στρατηγική κάτι που έκανε ακόμα πιο ευάλωτο τον Στριτ, ειδικά όταν έμεινε πίσω στο πρώτο κομμάτι του αγώνα.

 Με μόλις πέντε βαθμούς να χωρίζουν τους δύο ιστιοπλόους ενόψει του τελευταίου αγώνα ο Γουέιλι είχε την ευκαιρία του ειδικά όταν ανέβηκε στη δεύτερη θέση αλλά και πάλι ο Στριτ έδειξε ότι είχε τις απαντήσεις, με την ταχύτητα και την τεχνική ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση, μία πίσω από τον Γουέιλι και αυτό ήταν αρκετό για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, όχι μόνο στη γενική αλλά και στην ηλικιακή κατηγορία 21-26 ετών.

Ο Γουέιλι δεν φάνηκε να αποθαρρύνεται από την απώλεια του τίτλου και λίγο μετά τον αγώνα έψαξε να βρει τον Στριτ και να βουτήξει μαζί του στο νερό για να μοιραστεί τη χαρά του όπως έκαναν και άλλοι.  

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα European Games και τον κόλπο Κιμπερόν στη Γαλλία ενώ το Δεκέμβριο του 2023 τα International Games θα επιστρέψουν στην Αυστραλία και το Σορέντο.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα