fbpx

2022 WASZP Games: Το μεγαλύτερο γεγονός στο πρόγραμμα και την ιστορία (vid)

2022 WASZP Games: Το μεγαλύτερο γεγονός στο πρόγραμμα και την ιστορία (vid)

Κατηγορία σημαντική για το μέλλον με δράση από την ευρωπαϊκή έδρα στη λίμνη Γκάρντα της Ιταλίας.

Το WASZP Games, μία διοργάνωση που προετοιμαζόταν εδώ και τρία χρονιά και πολλά άλλαξαν από τους τελευταίους International Games στο Περθ το 2019. Περισσότερα από 800 νέα σκάφη πωλήθηκαν σε αυτό το διάστημα και το επίπεδο των αγώνων αυξήθηκε ταχύτερα από κάθε προσδοκία.

Συνολικά 170 συμμετοχές από 26 χώρες ετοιμάζονται να μονομαχήσουν στη λίμνη Γκάρντα της Ιταλίας. Ο Βρετανός Ρος Μπάνχαμ πήρε την πρώτη θέση μετά τη νίκη του στο εθνικό βρετανικό πρωτάθλημα από τον νούμερο δύο στην παγκόσμια κατάταξη, Νικ Ζέτλνερ από την Ελβετία και τον Σαμ Γουέιλι, επίσης από τη Μεγάλη Βρετανία και αυτοί θα είναι μεταξύ των φαβορί. Σε αυτή τη λίστα πρέπει να μπει και ο Ιταλός Φραντσέσκο Μπερτόνε, ο πρωταθλητής Ευρώπης που νίκησε τον Μπάνχαμ στην Ισπανία τον Απρίλιο. Σχετικά με την Ισπανία, ο Χάιμε Φράμις Χαργκιντέι είναι τρίτος στην παγκόσμια κατάταξη με πολύ καλές εμφανίσεις μέσα στο 2022.

 Εκτός Μεγάλης Βρετανίας και Ευρώπης, ο δύο φορές πρωταθλητής Αυστραλίας, Τζακ Φέργκιουσον, θα προσπαθήσει να δείξει την αξία του σε διεθνές επίπεδο ενώ ο Σαμ Στριτ από τη Νέα Ζηλανδία έχει επίσης πολύ καλά αποτελέσματα. Οι εκπλήξεις είναι σίγουρες στη διάρκεια της εβδομάδας και ίσως να έρθουν από τις γυναικείες παρουσίες, όπως με τη Βρετανίδα Χέιτι Ρότζερς και τη Νεοζηλανδή Ελίζ Μπίβις. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν συνολικά 35 γυναίκες στη διοργάνωση.

 Στις 12 Ιουλίου η δράση επικεντρώνεται στο σλάλομ ενώ το διάστημα 13 με 16 του μήνα θα γίνει ο αγώνας πρωταθλήματος με τον στόλο να χωρίζεται στα δύο και να υπάρχει και ένας με οδηγίες στο νερό, μία νέα πρωτοβουλία της κατηγορίας για να βοηθηθούν οι ανερχόμενοι ιστιοπλόοι που είναι καινούργιοι στο foiling.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα