fbpx

Βραβεύτηκε από την ΕΟΙ ο Κωνσταντίνος Φλώρος (pics)

Βραβεύτηκε από την ΕΟΙ ο Κωνσταντίνος Φλώρος (pics)

Τιμητική βράβευση για τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, από την ΕΟΙ (Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας), σε εκδήλωσή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΕΟΕ (Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής).

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Φλώρου στο Facebook:

«Ιδιαίτερα τιμητική η βράβευσή μου από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας στην εκδήλωσή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η βράβευσή μου αντανακλά σε όλους εκείνους που αγκάλιασαν την ιδέα και «έτρεξαν» το δύσκολο και απαιτητικό έργο της ανασύστασης της Ίλης του Ελληνικού Ιππικού. Με πρώτο και καλύτερο τον πρώην Δήμαρχο Πεντέλης και διακεκριμένο Αξιωματικό του Ιππικού-Τεθωρακισμένων, Ταξίαρχο Στεργίου-Καψάλη Δημήτριο.

Η αναβίωση της Ίλης Ιππικού είναι κάτι που το οφείλαμε σε ένα Όπλο Πρώτης Γραμμής που διέπρεψε σε όλους τους πολεμικούς αγώνες τους Έθνους. Χάρη στην ορμή και την τόλμη των Ελλήνων Ιππέων, το Ελληνικό Ιππικό διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα πεδία των μαχών ως τρομερό όπλο επιδρομής, κύριας κρούσης, καταδίωξης και τελικής συντριβής του αντιπάλου.

Όλους εκείνους τιμούμε με την αναγεννημένη Ίλη Ιππικού, και μαζί τους τιμούμε την ελληνική ιππική παράδοση στο σύνολό της. Μια παράδοση μακρά, φωτεινή και τρισένδοξη που ταύτισε στο λαϊκό υποσυνείδητο τον ατρόμητο Έλληνα έφιππο πολεμιστή με το άλογό του.

Αυτήν την ηρωική παράδοση, αυτήν την θαυμάσια εικόνα του έφιππου Αξιωματικού και Υπαξιωματικού πάνω στο άλογο που προσωποποιεί την απαράμιλλη ορμή και το επιθετικό πνεύμα, επιδιώκουμε να την κρατήσουμε ζωντανή ως παρακαταθήκη τόσο για την τωρινή γενιά, όσο και για τις επόμενες.

Γιατί για τις Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους οι στρατιωτικές παραδόσεις δεν είναι στοιχεία φολκλόρ ούτε άυλα και τυπικά σύμβολα. Είναι πηγές έμπνευσης, ηθικού και ισχύος που μας παραδειγματίζουν, μας υπενθυμίζουν από ποιους προερχόμαστε και μας υποδεικνύουν ποιο είναι το δικό μας Χρέος.

Την νέα Ίλη του Ιππικού μας, με τους αναβάτες και τους ίππους της, θα την καμαρώσει όλη η Ελλάδα στην φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Αυτό το πέρασμα, όπως και κάθε μελλοντικό πέρασμα της Ίλης Ιππικού, ευελπιστώ να αποτελέσει επίσης μια πολύ καλή αφορμή για να ασχοληθούν ολοένα και περισσότεροι νέοι με το άθλημα της ιππασίας. Το ευγενές αυτό άθλημα που υπηρετεί πιστά και προάγει επάξια εδώ και δεκαετίες η Ομοσπονδία με τα Ιππικά Σωματεία της.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο κύριο Κωνσταντίνο Καρακασίλη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας για την πρόσκληση και την τιμητική βράβευσή μου.

Αισθάνομαι όμως και διπλά ευτυχής γιατί μου δόθηκε από την Ομοσπονδία η ευκαιρία να βραβεύσω αθλητές της που υπηρετώντας τη θητεία τους τίμησαν την Ελληνική Σημαία και τη Στολή τους στο 23ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ιππασίας που διεξήχθη στο Φονταινεμπλώ της Γαλλίας.

Εύχομαι καλή κι ευλογημένη χρονιά με πολλές διακρίσεις για τους αθλητές και τα Σωματεία σας!
Κι όλα τα καλά του Θεού σε σας, στις οικογένειές σας και στην Ελλάδα μας!»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιππασία