fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Υπερπήδησης: Πρώτος στην Πουέμπλα ο Χοσέ Σααβέδρα Γκαρσία (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο Υπερπήδησης: Πρώτος στην Πουέμπλα ο Χοσέ Σααβέδρα Γκαρσία (vid)

Σε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που δεν υπήρχαν τουλάχιστον 2 άπταιστες διαδρομές στον πρώτο γύρο ώστε η νίκη να κριθεί στο jump-off ο Μεξικανός Χοσέ Σααβέδρα Γκαρσία πήρε τη νίκη στην Πουέμπλα μπροστά στο κοινό της χώρας του στον έβδομο και προτελευταίο αγώνα για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου υπερπήδησης εμποδίων στη ζώνη της βόρειας αμερικανικής λίγκας.

 Ο 24χρονος αγωνίστηκε με το 13 ετών Maximus και ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να πετύχει άπταιστη διαδρομή με αποτέλεσμα να πάρει και την πρώτη του νίκη σε προκριματικό παγκοσμίου κυπέλλου. Δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του, Μανουέλ Γκονζάλες Ντουφράνε με το 16 ετών Hortensia van de Leeuwerk, νικητές σε αυτό τον αγώνα το 2022 ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο επίσης Μεξικανός Αρτούρο Παράδα Βιγιέχο με το 12 ετών Selle Francais.

 Με τον αγώνα στο Λάιβ Όουκ της Φλόριντα να απομένει ο Σααβέδρα Γκαρσία είναι σίγουρο ότι θα πάρει τη μία από τις 2 θέσεις που προορίζονται για τους Μεξικανούς στους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου, στην Όμαχα των ΗΠΑ, στις αρχές Απριλίου.

 Στην κορυφή της βαθμολογίας παραμένει ο Ιρλανδός Ντάνιελ Κόιλ με 66 βαθμούς, μπροστά από τον συμπατριώτη του, Κόνορ Σουέιλ, που έχει 56 ενώ τρίτος είναι ο Ισραηλινός Ντάνιελ Μπλούμαν με 54.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιππασία