fbpx

Ανασκόπηση Ιππασίας 2022 (pics)

Ανασκόπηση Ιππασίας 2022 (pics)

Αρκετά επιτυχημένη, και γεμάτη διακρίσεις και μετάλλια, χαρακτηρίζεται η φετινή χρονιά για την Ελληνική ιππασία, ως προς το διεθνές στερέωμα.

“Πρωτεργάτες” για να χτιστεί ο δρόμος των επιτυχιών ήταν ο Άγγελος Τουλούπης και η Ιόλη Μυτιληναίου, που πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις, κυρίως στα Παγκόσμια πρωταθλήματα που έλαβαν μέρος.

Καλύτερη στιγμή του κορυφαίου Έλληνα στην παγκόσμια κατάταξη της υπερπήδησης εμποδίων ήταν η κατάκτηση της 1ης θέσης στο Grand Prix του Παγκοσμίου Κυπέλλου της ΑΘήνα, αλλά και η 2η θέση στο αντίστοιχο στην Γκόρλα Μινόρε, ενώ για την Ιόλη ήταν η 19η θέση στην πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενηλίκων υπερπήδησης εμποδίων, ανάμεσα σε 130 αθλητές από όλο τον κόσμο.

Διεθνείς αγώνες
Πολωνία:

Το 2022 ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον Άγγελο Τουλούπη, που παράλληλα ανέβηκε στο Top-200 της πιο πρόσφατης παγκόσμιας κατάταξης αθλητών της FEI (No. 187). Ο Έλληνας αθλητής κέρδισε την 2η θέση στο διεθνή αγώνα CSI2* που πραγματοποιήθηκε στο Sopot της Πολωνίας, μαζί με τον Blue Balou, ενώ αναδείχθηκε επίσης Best Rider of the Show, αφού είχε ακόμη τρεις νίκες με το άλογό του Jardy.

Ιταλία:

Μετέπειτα, κατέκτησε τη 2η θέση στην γενική κατάταξη της Cavaliada, αλλά και την 4η θέση στη βαθμολογία της Κεντρικής Ευρώπης «FEI World Cup Central European League», ενώ αργότερα συμμετείχε και στο CSI3* στη Gorla Minore της Ιταλίας, όπου μαζί με τον Jardy ήταν στην 1η και στην θέση, σε αγωνίσματα αντίστοιχα ύψους 1.35μ. και 1.40μ., αλλά και με τον LC’S Cannabis Blue ήταν στην 2η θέση, σε αγώνισμα ύψους 1.35μ.

Αμερική:

Παράλληλα με τον Τουλούπη, ξεκίνησε δυναμικά και τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις και η Ιόλη Μυτιλιναίου, που επίσης ανέβηκε στους 200 καλύτερους της παγκόσμιας κατάταξης (No. 157). Η Ελληνίδα αθλήτρια πήρε μέρος στο CSIO4* του Wellington της Αμερικής, και στο σημαντικότερο αγώνισμα Grand Prix ύψους 1.55μ. μαζί με τον καταπληκτικό Levis de Muze κέρδισε την 2η θέση, σε σύνολο 48 ιππέων και αμαζόνων.

Σλοβακία:

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, στο διεθνή αγώνα CEI* στο Samorin της Σλοβακίας, η Έφη Κουτσάφτη με την φοράδα της Hadiyya κατάφερε να τερματίσει πρώτη στον αγώνα των 100 χιλιομέτρων ανάμεσα σε 15 ιππείς από όλη την Ευρώπη.

Μαδρίτη:

Την 6η θέση κατέλαβε η Ιόλη Μυτιληναίου σε διεθνή αγώνα του Global Champions Tour CSI5* στη Μαδρίτη, μαζί με τον L’Artiste de Toxandra, στο αγώνισμα Grand Prix ύψους 1.60μ., ενώ με το άλλο της άλογο, τη La Perla vd Heffink, κατέλαβε επίσης μία 3η θέση σε αγώνισμα ύψους 1.45.

Βουλγαρία:

Στην Κατηγορία Ενηλίκων, με πολύ καλές εμφανίσεις η Χριστίνα Σαχίνογλου κέρδισε τρεις πρώτες θέσεις με τον Damor στα αγωνίσματα Prix St George, Intemediate I και Freestyle με ποσοστά 65,73%, 65,98% και 71,8% αντίστοιχα, ενώ στα ίδια αγωνίσματα με το άλλο της άλογο, την Arena, κέρδισε δύο δεύτερες θέσεις με ποσοστά 65,39% και 65,73% και μία τρίτη θέση με ποσοστό 66,51%.

FEI World Cup (Γερμανία):

Αργότερα μέσα στη χρονιά, ο Άγγελος Τουλούπης πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του παγκόσμιου κυπέλλου FEI Wolrd Cup Final, στη Λειψία της Γερμανίας, αλλά εξαιτίας τραυματισμού του αλόγου του Blue Balou 5 δεν μπόρεσε να αγωνιστεί.

Κύπελλο Ελλάδος στην υπερπήδηση εμποδίων (Θεσσαλονίκη):

Κυπελλούχος Ελλάδος αναδείχθηκε η Μόνικα Μαρτίνη στο σημαντικότερο αγώνισμα των Ενηλίκων, μαζί με τον Electric Elvis. Η αμαζόνα του ΕΙΟ είχε την γρηγορότερη διπλή άπταιστη διαδρομή, αφήνοντας στη 2η θέση τον Πάρη Κουτσογιάννη του ΙΟΒΟΠ με την Oakley, και στην 3η θέση τον Σταύρο Γεωργόπουλο με τον Deister Z.

Athens Equestrian Festival (Μαρκόπουλο):

Στην πρώτη μέρα της διοργάνωσης, στον 1ο γύρο του Grand Prix ο Άγγελος Τουλούπης ήταν ο πιο γρήγορος και με χρόνο 38,06 πήρε τη νίκη. Στο μπαράζ πήγαν ακόμη τόσο ο Γιάννης Σκανδάλης με τον Ego di Villagana που πήρε την 4η θέση με 4 βαθμούς, αλλά και η Κατερίνα Λασκαρίδη με την Concordia που με 8 βαθμούς ήταν στην 6η θέση.

Στη δεύτερη μέρα, στο πρώτο αγώνισμα των νέων ίππων ο Άγγελος Τουλούπης Ίππευσε τον Kanandillo και με άπταιστη διαδρομή και χρόνο 32,83 πήρε την 1η θέση. Στην 2η θέση ήταν ο Αντώνης Αντωνίου με τον Pellegrino van ‘t Edelweishof με 0 βαθμούς και χρόνο 35,73 και στην 3η θέση ο Αλέξανδρος Φουρλής με τον Cinamon με επίσης 0 βαθμούς και χρόνο 37,75.

Στην Τρίτη και τελευταία μέρα, η Ελληνική Ομάδα με τους Άγγελο Τουλούπη με τον Lord Mexx, Καρίμ Φάρες με τον Captain Z, Ηλία Μπαλιούση με τον Casper d’Argouges και Γιάννη Σκανδάλη με τον Ego di Villagana έκαναν το καλύτερο και κατέλαβαν την 2η θέση

Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες Νέων:

Η Άννυ Βατίδη, στην πρώτη της συμμετοχή της Ελλάδας και δικής της σε Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες Νέων, κατάφερε μαζί με την Ομάδα της Ευρώπης να ανέβει στο βάθρο, κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο στο Ομαδικό Αγώνισμα.

Grand Prix της Βουδαπέστης:

Το ζευγάρι Τουλούπης-Lord Mexx έκαναν άπταιστη διαδρομή στον κανονικό γύρο και με άλλους 6 αθλητές μπήκαν στο μπαράζ. Εκεί με τον καλύτερο χρόνο, 40.62, και άπταιστη διαδρομή κέρδισαν και πάλι την 1η θέση.

Samorin (Σλοβακία):

Μαζί με τον επιβήτορά του Lord Mexx, ο Άγγελος Τουλούπης πήρε μέρος στο αγώνισμα Grand Prix ύψους 1.50μ., και μετά από δύο εκπληκτικές άπταιστες διαδρομές στον κανονικό γύρο και στον αγώνα διαβάθμισης με χρόνο 40,56 κατέλαβε την 4η θέση.

Βαλκανικό πρωτάθλημα Υπερπήδησης Εμποδίων (Ρουμανία):

Με 2 μετάλλια στις αποσκευές της επιστρέφει σήμερα από τη Ρουμανία και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα η Εθνική Ομάδα Υπερπήδησης Εμποδίων. Οι Έλληνες αθλητές κατάφεραν να κερδίσουν το τετραήμερο δύο χρυσά, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια.

Στην Κατηγορία Αμαζόνων στο Ομαδικό Αγώνισμα, η Ελλάδα κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο χάρη στις Μαρία Παπουρδάνου με τον Butterfly des Rhodes, Αθανασία Χατζηπρίμου με την Cendrasine, Δανάη Μπεσδεμιώτη με τον Campino 485 και Κατερίνα Doubodel με την Fleur VL.

Στην μεγάλη Κατηγορία Ενηλίκων, οι Έλληνες αθλητές Ηλίας Μπαλιούσης με τον Casper d’Argouges, Κατερίνα Λασκαρίδη με την Concordia 38, Κρίτων Ζαφειρόπουλος με τον Dicaprio και Γιάννης Σκανδάλης με τον Ego di Villagana κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο στο Ομαδικό Αγώνισμα με 10 βαθμούς στο σύνολο των δύο γύρων.

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας (Ρουμανία):

Στην Κατηγορία Ενηλίκων η μοναδική εκπρόσωπός μας Χριστίνα Σαχίνογλου με τον Damor κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο χθεσινό τελικό αγώνισμα freestyle με ποσοστό 65,13%.

Πανελλήνιοι Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας (Μαρκόπουλο):

Στην Κατηγορία Ενηλίκων, η Χριστίνα Σαχίνογλου με τον Damor ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Πανελληνιονίκης, μετά από τρεις νίκες στα αγωνίσματα Δα, Δβ και Freestyle με συνολικό ποσοστό 67,41%. Στην 2η θέση ήταν ο Στέλιος Σταυρουλάκης του ΑΚΙΒ με τον Baiao με συνολικό ποσοστό 66,10% και στην 3η θέση η Ελισσάβετ Μάικα με τον Askad του ΙΟΜ με ποσοστό 63,38%.

Πανελλήνιο Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων (Μαρκόπουλο):

Στην Κατηγορία Ενηλίκων, μετά από αγώνα διαβάθμισης τριών αθλητών, η πρωταθλήτρια του 2021 διατήρησε τον τίτλο της. Ο λόγος για τη Μόνικα Μαρτίνη με τον Let’s Hope van het Bruggeveld του ΕΙΟ, που είχε την μοναδική άπταιστη στο μπαράζ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιππασία