fbpx

Παρίσι 2024: Επιστροφή στην παραδοσιακή σειρά προτείνει η FEI

Παρίσι 2024: Επιστροφή στην παραδοσιακή σειρά προτείνει η FEI

Το αγώνισμα της ομαδικής υπερπήδησης εμποδίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι θα επιστρέψει στην παραδοσιακή του σειρά, πριν το ατομικό αγώνισμα, όπως γινόταν παλαιότερα και πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες τυου Τόκιο.

Αυτή είναι μία από τις σημαντικές προτάσεις που κατέθεσε η διεθνής ομοσπονδία ιππασίας και θα τεθεί προς ψηφοφορία στο γενικό συμβούλιο τον επόμενο μήνα. Η πρόταση έχει την στήριξη όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. «Αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει τους επικεφαλής να διαχειριστούν τις ομάδες τους, να κάνουν αλλαγές αν είναι αναγκαίο και να έχουν πάντα τους πιο φρέσκους και έτοιμους συνδυασμούς για τον πιο απαιτητικό ατομικό τελικό, δημιουργώντας καλύτερο θέαμα και αποφεύγοντας την πίεση στα άλογα», ανέφερε εκπρόσωπος της σουηδικής ομοσπονδίας.

Στον αντίποδα, δεν υπήρξε πρόταση για τη μείωση του αριθμού μελών κάθε ομάδας από τα τέσσερα στα τρία, κάτι που γνώρισε σκληρή κριτική όταν έγινε στο Τόκιο. Ιρλανδία, Ισραήλ και η οικοδέσποινα Ιαπωνία έμειναν εκτός μετά από πτώση αλόγου ενώ με την παλαιότερη μορφή, οι ομάδες είχαν το περιθώριο να «σβήσουν» το χειρότερο από τα 4 σκορ.

 «Πιστεύω ότι ο κανονισμός για τους τρεις συνδυασμούς είναι πολύ κακός, δεν υπάρχει ιππέας που να υπέρ του», είπε ο Βρετανός Χάρι Τσαρλς. «Είναι εντελώς άδικο για τον ιππέα που κάνει ένα λάθος . Γνωρίζαμε πηγαίνοντας στο Τόκιο ότι θα υπήρχαν πολλά προβλήματα και όντως αυτό συνέβη».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιππασία