fbpx

Longines Global Champions Tour: Τρίτη φορά πρωταθλητής ο Μπεν Μέιρ (vid)

Longines Global Champions Tour: Τρίτη φορά πρωταθλητής ο Μπεν Μέιρ (vid)

Ο Βρετανός Μπεν Μέιρ έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος που κατακτά τρεις φορές τον τίτλο στην σεζόν του Longines Global Champions Tour. Στο πλαίσιο του 15ου και τελευταίου σταθμού της αγωνιστικής περιόδου, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, ο Μέιρ με το Faltic HB είχε τέσσερις βαθμούς ποινής ωστόσο οι αντίπαλοί του στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, ο Βέλγος Πίτερ Ντεβός και ο Γερμανός Κρίστιαν Άλμαν, βρέθηκαν πίσω του καθώς είχαν από οκτώ βαθμούς ποινής.

«Δείχνει κάπως εξωπραγματικό», είπε ο Μέιρ. «Όλη η διοργάνωση έχει φέρει το άθλημα στο επόμενο επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Έχω πάρει μέρος σε πολλούς αγώνες και είμαι ευγνώμων που έχω παρουσία. Ήταν μία σπουδαία διοργάνωση με τους κορυφαίους συνδυασμούς και ο Κρίστιαν με τον Πίτερ με πίεσαν μέχρι το τέλος».

Στο τουρνουά τεσσάρων αστέρων με χρηματικό έπαθλο 900.000 δολαρίων νικητής αναδείχθηκε ο Μάικλ Πέντερ με το HHS Calais, ο νεότερος ιππέας που παίρνει δύο νίκες στην ίδια σεζόν. Με τον Πέντερ να έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στο Super Grand Prix, το εισιτήριο της συμμετοχής πήγε στον πρώην νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη, τον Χάρι Σμόλντερς που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Γιούρ Φρίλινγκ.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιππασία