fbpx

Με τρεις αθλητές η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων

Με τρεις αθλητές η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων

Η Ελλάδα συμμετέχει με τρεις αθλητές στο 23ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιππασίας Ενόπλων που θα διεξαχθεί στο Εθνικό Κέντρο Στρατιωτικού Αθλητισμού (Grand Parquet), στο Φοντενεμπλό της Γαλλίας (05-09/10).

Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στην ιστορία του θεσμού με ομάδα τριών αθλητών – στρατιωτών στον Στρατό Ξηράς, τον Αντώνη Αντωνίου, τον Δημήτρη Δρούγα και τον Κωνσταντίνο Μπαλιούση, οι οποίοι υπηρετούν  στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων – ΑΣΑΕΔ. 

Οι αθλητές ήταν μέλη της Εθνικής Ομάδας Νέων Ιππέων στο πρόσφατο Βαλκανικό πρωτάθλημα στην Ρουμανία όπου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιππασίας Ενόπλων διεξάγεται στο άθλημα της Υπερπήδησης Εμποδίων σε ύψος εμποδίων 1.20μ., με άλογα που παραχωρούν οι διοργανωτές και οι νικητές στο ατομικό και ομαδικό αναδεικνύονται μετά από έναν τριήμερο αγώνα σε τέσσερις συνολικά γύρους.

Η τελετή έναρξης γίνεται την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ο τελικός την Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Στο πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος 33 ιππείς από 11 χώρες.

Αρχηγός της Ομάδας είναι ο Υποπλοίαρχος ΛΣ κ. Ανδρέας Ίντρα, προπονητής ο κ. Ηλίας Μπαλιούσης, ενώ την αποστολή συνοδεύουν ο Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ Πλοίαρχος ΠΝ κ. Σπύρος Ανδριόπουλος, o Αντισμήναρχος κ. Γεώργιος Ανταλής και η Πλωτάρχης ΠΝ κα Φλωρεντία Σφακιανού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιππασία