fbpx

Πρεμιέρα για Μυτιληναίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Πρεμιέρα για Μυτιληναίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η Ιόλη Μυτιληναίου θα κάνει την Τετάρτη (10/8) το ντεμπούτο της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Χέρνινγκ της Δανίας.

Η 25χρονη Ιόλη Μυτιληναίου θα ανοίξει την αυλαία για την ελληνική αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που πραγματοποιείται στο Χέρνινγκ της Δανίας (8-14/8), όπου μαζί με τον 11χρονο L’Artiste de Toxandra θα αγωνιστεί στην υπερπήδηση εμποδίων.

Η προσπάθεια της Ελληνίδας αμαζόνας θα ξεκινήσει την Τετάρτη (10/8), με τον τελικό του ατομικού αγωνίσματος να είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (14/8). Στο αγώνισμα της υπερπήδησης εμποδίων θα πάρουν μέρος 183 ιππείς από 34 χώρες.

Ντεμπούτο για Παντεχάκη και Καλαράκη

Εκτός από την Μυτιληναίου η Ελλάδα θα έχει δύο παρουσίες στο paradressage. Ο λόγος για τον για τον Μιχάλη Καλαράκη που θα ιππεύσει τον  15χρονο Tony και η Δήμητρα Ελένη Παντεχάκη που θα ιππεύσει την 14χρονη Miss Olimpia.

Οι δύο αθλητές του paradressage θα αγωνιστούν στην κατηγορία τους Grade I, Πέμπτη και Σάββατο, 11 και 13 Αυγούστου αντίστοιχα. Στο paradressage θα συμμετέχουν 83 αθλητές από 28 χώρες του κόσμου.

Οι παγκόσμιοι ιππικοί αγώνες ή παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η κορυφαία διοργάνωση στο άθλημα της ιππασίας και διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, δύο χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η φετινή διοργάνωση στο Χέρνιγνκ θα φιλοξενήσει τέσσερα ιππικά αθλήματα, την υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία, το paradressage και τη γυμνιππευτική (vaulting).

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022 αποτελεί έναν από τους σταθμούς στην πορεία της ελληνικής ιππασίας για πρόκριση στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Το πρόγραμμα Προ-Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΙ υποστηρίζεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και το πρόγραμμα προετοιμασίας για τους Παραολυμπιακούς υποστηρίζεται από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ).

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιππασίας θα δώσει το παρών και ο ΓΓ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, κ. Γιώργος Δημαράς, υπό τις ιδιότητές του μέλους του ΔΣ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιππασίας (FEI) και του 1ου Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ιππασίας (EEF).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιππασία