fbpx

Παγκόσμιο κύπελλο: Στο Φορτ Γουόρθ οι τελικοί του 2026

Παγκόσμιο κύπελλο: Στο Φορτ Γουόρθ οι τελικοί του 2026

Η αμερικανική πόλη και η Dickies Arena θα διοργανώσουν τον Απρίλιο του 2026 τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου σε υπερπήδηση εμποδίων και ιππική δεξιοτεχνία.

Το Φορτ Γουόρθ στις Ηνωμένες Πολιτείες θα υποδεχθεί στη Dickies Arena περισσότερους από 60.000 θεατές την άνοιξη του 2026 για τους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου τόσο στην υπερπήδηση εμποδίων όσο και στην ιππική δεξιοτεχνία. Η διοργάνωση θα έχει διάρκεια πέντε ημερών και το οικονομικό αντίκτυπο στην περιοχή αναμένεται να ξεπεράσει τα 21 εκατομμύρια δολάρια. «Είναι μία μεγάλη νίκη για την πόλη μας και ανεβάζει την εικόνα μας ως ενός από τους κορυφαίους προορισμούς για αγώνες ιππασίας», είπε ο Μάικλ Κραμ, διευθυντής των δημόσιων διοργανώσεων για την πόλη του Φορτ Γουόρθ.

 Οι πιο πρόσφατοι τελικοί του παγκοσμίου κυπέλλου στα δύο αγωνίσματα διοργανώθηκαν στη Λειψία της Γερμανίας φέτος τον Απρίλιο ενώ οι ΗΠΑ επιστρέφουν στη διεξαγωγή μετά τους αγώνες σε Όμαχα και Λας Βέγκας. Η διοργάνωση θα έχει τηλεοπτική κάλυψη σε περισσότερες από 130 χώρες και θα είναι προσβάσιμη σε περισσότερους από 800 εκατομμύρια ανθρώπους. Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν στις τηλεοπτικές τους οθόνες για να παρακολουθήσουν τους τελικούς του 2019 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας ενώ κοντά στις 450 είναι οι παρουσίες των διεθνών ΜΜΕ.

 Η υπερπήδηση εμποδίων και η ιππική δεξιοτεχνία είναι δύο από τα συνολικά οκτώ αγωνίσματα που διαχειρίζεται η διεθνής ομοσπονδία, η FEI, με παρουσία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ιππική δεξιοτεχνία έχει παρουσία και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ενώ η υπερπήδηση εμποδίων βρίσκεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιππασία