fbpx

Με Κρκα ο Ολυμπιακός στους «8» του European Cup

Ο Ολυμπιακός με την Κρκά στο European Cup

Tη MRK Kρκά από τη Σλοβενία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην προημιτελική φάση του EHF European Cup, μετά τη σημερινή (Τρίτη 20/2) κλήρωση που διεξήχθη στη Βιέννη.

Ο Ολυμπιακός μετράει 6 σερί νίκες μέχρι τώρα στην Ευρώπη, και θα παίξει απέναντι στην MRK Kρκά που κάνει ντεμπούτο φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας και αυτή το απόλυτο!

Έχει αποκλείσει έως τώρα με δύο νίκες (23-32 και 33-25) τη Βιλγιάλντι (Εσθονία), τη Βίσε (Βέλγιο) με 27-31 και 37-31, αλλά και τη Σλόμποντα (Βοσνία) με 15-19 και 29-26.

Στο πρωτάθλημα πέρσι έφτασε στην 4η θέση ανάμεσα σε 14 ομάδες συνολικά, έχοντας 36 βαθμούς (18 νίκες- 8 ήττες), ενώ φέτος βρίσκεται στην 7η θέση με 17 πόντους (7 νίκες- 3 ισοπαλίες- 4 ήττες).

Στο Κύπελλο πέρσι έφτασε στο Final-4, κατακτώντας τελικά την 3η θέση, ενώ φέτος βρίσκεται στα προημιτελικά, όπου και θα παίξει με την πανίσχυρη Τσέλιε για μία θέση στο Final-4.

Το ιστορικό και το ρόστερ της MRK Kρκά

Στην ιστορία της έχει κατακτήσει μόλις ένα τίτλο, το Σούπερ Καπ το 2018. Ιδρύθηκε το 2000 και εδρεύει στο Νόβο Μέστο, μία πόλη 25.000 κατοίκων στα νοτιοανατολικά της Σλοβενίας κοντά στα σύνορα με την Κροατία και έχει πάρει το όνομα της από τον ποταμό Κρκά που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στη χώρα με μήκος σχεδόν 100 χλμ.

Στο ρόστερ της κυριαρχούν οι Σλοβένοι, ενώ έχει έναν τον 25χρονο Σέρβο αριστερό εξτρέμ, Μάρκο Νίκολιτς, με 28 γκολ στην Ευρώπη έως τώρα, τον Βόσνιο αριστερό εξτρέμ, Μάρκο Μαιστόροβιτς, με 22 γκολ, τον Μαυροβούνιο δεξιό εξτρέμ, Βόγισλαβ Βούκιτς, με 21 γκολ και τον Σέρβο δεξιό ίντερ, Βέλικο Στανόγεβιτς, με 16 γκολ.

Προημιτελικά (23-24 και 30-31 Μαρτίου):
Ολυμπιακός (Ελλάδα)-ΜRK Κρκά (Σλοβενία)
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)- Τατράν Πρεσόφ (Σλοβακία) Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)- Βάλουρ (Ισλανδία)
Μπάγια Μάρε (Ρουμανία)-Μπρέγκεντς (Αυστρία)

Ημιτελικά (20-21 και 27-28 Απριλίου):
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) ή Τατράν Πρεσόφ (Σλοβακία)-Ολυμπιακός (Ελλάδα)ή ΜRK Κρκά (Σλοβενία)
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)ή Βάλουρ (Ισλανδία)-Μπάγια Μάρε (Ρουμανία)ή Μπρέγκεντς (Αυστρία)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ