fbpx

Handball Premier, 14η αγωνιστική: Ντέρμπι κορυφής με ΑΕΚ και Ολυμπιακό στην Ηλιούπολη

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Handball Premier

Το ντέρμπι κορυφής μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Handball Premier.

Στην Ηλιούπολη ο Κυπελλούχος, πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός υποδέχεται την πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Η Ένωση είχε κερδίσει στο ίδιο γήπεδο πριν λίγες ημέρες σε νοκ άουτ παιχνίδι για το Κύπελλο και αγωνιστικά έχει δείξει καλύτερα στοιχεία με τον Γάλλο Μπουζόν στον πάγκο της.

Από την άλλη, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν το πάνω χέρι για την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια μετά την εκτός έδρας νίκη τους με 27-23 στα Άνω Λιόσια επί της ΑΕΚ, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουν το πλεονέκτημα ακόμα και σε περίπτωση ήττας έως 3 γκολ, ωστόσο με νίκη ή και ισοπαλία γνωρίζουν ότι θα κλειδώσουν οριστικά την πρωτιά.

Ντεμπούτο στον πάγκο των γηπεδούχων θα κάνει ο Κροάτης προπονητής Ζέλικο Μπάμπιτς, που αντικατέστησε πριν λίγα 24ωρα τον Νίκο Γραμματικό.

Η “αυλαία” της αγωνιστικής θα ανοίξει στο Σπίτι του Χάντμπολ στις 16:00 με την αναμέτρηση ΠΑΟΚ- ΓΑΣ Κιλκίς.

Ο “Δικέφαλος” προέρχεται από δύο μεγάλες εκτός έδρας νίκες επί του Δούκα και της Δράμας και βρίσκεται στην τετράδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Απέναντι στο νεοφώτιστο ΓΑΣ Κιλκίς οι γηπεδούχοι είναι το ακλόνητο φαβορί, ενώ πρόσθεσαν και έναν ακόμα παίκτη στο ρόστερ τους τον Λετονό (1,97 μ.) περιφερειακό Ρόμπερτς Ράσανς αγωνίζεται στην περιφέρεια και έχει ύψος 197cm.

Την ίδια ώρα στη Νέα Κίο ο Διομήδης Άργους έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη απέναντι στον Ζαφειράκη Νάουσας, που έχει πετύχει 100% τους στόχους του στη φετινή σεζόν. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση για την τετράδα, όπως θα δώσουν μέχρι τέλους τη δική τους μάχη.

Στις 18:00 θα διεξαχθεί το ματς για την παραμονή στην κατηγορία με τον Αερωπό να έχει εντελώς διαφορετική εικόνα στο β’ γύρο με την έλευση του Χρήστου Τζουβάρα, αλλά και των μεταγραφών, όπως ο Μισαηλίδης, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε και ο 21χρονος Σέρβος δεξιός ίντερ Νικολά Πέραζιτς.

Από την άλλη, για τον Πανελλήνιο το ματς αυτό αποτελεί “τελικός” παραμονής, αφού με ήττα θα βρίσκεται στο -2 από το Κιλκίς και στο -5 από τον Αερωπό.

Μεγάλο παιχνίδι στο Βύρωνα με σπουδαίο βαθμολογικό ενδιαφέρον για την τετράδα των πλέι οφ ανάμεσα σε Δούκα (18 π.) και Δράμα (16 π.) που βρίσκονται σε απόσταση 2 πόντων στην 3η και 5η θέση, με τον ΠΑΟΚ (17η) να βρίσκεται ανάμεσα στους στην 4η θέση.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένα ανοιχτό παιχνίδι χωρίς άγχος ανάμεσα σε Πυλαία και Ιωνικό, δύο ισοδύναμες και ισόβαθμες (9 π.) ομάδες.

Το πανόραμα της 14ης αγωνιστικής της Handball Premier:

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024
Σπίτι του Χάντμπολ 16:00, ΠΑΟΚ- ΓΑΣ Κιλκίς
(Κυριακού- Γράψας, Δελόγλου)
Νέα Κίος 16:00, Διομήδης Άργους-Ζαφειράκης Νάουσας
(Τόλιος- Φωκίτης, Αντωνόπουλος)
Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας ManDynamic- Πανελλήνιος ΓΣ
(Θεοδοσίου- Παπούλιας, Κατσίκης)
Βύρωνα 18:00, ΑΣΕ Δούκα- Bianco Monte Δράμα
(Χαραλαμπίδης- Ζήσης, Τσάκωνας)
Σπίτι του Χάντμπολ 18:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- Ιωνικός Affidea
(Πατιός- Πήτας, Σίσκου)
Ηλιούπολης 20:00, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- ΑΕΚ
(Νάσκος- Χαρίτσος, Μίγκας- Ανταλής)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες):
1. Ολυμπιακός 26
2. ΑΕΚ 24
3. Δούκας 18
4. ΠΑΟΚ 17
5. Δράμα 16
6. Διομήδης 13
7. Ζαφειράκης 13
8. Ιωνικός Ν. Φ. 9
9. Πυλαία 9
10. Αερωπός Εδεσσας 5
11. ΓΑΣ Κιλκίς 4
12. Πανελλήνιος 2

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ