fbpx

Handball Premier, 12η αγωνιστική: Με δυνατές αναμετρήσεις η πρεμιέρα του Β’ γύρου

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Handball Premier

Ξεκινά ξανά το πρωτάθλημα της Handball Premier με τον Β’ γύρο, μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ανδρών στο EURO 2024.

Η “αυλαία” της 12ης αγωνιστικής θα ανοίξει στη Θεσσαλονίκη, όπου η Πυλαία θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ στις 16:00. Η Ένωση έκανε αρκετές αλλαγές στην διακοπή, αρχής γενομένης από τον προπονητή με τον Γάλλο Φρεντερίκ Μπουζόν να αναλαμβάνει αντί του Ντράγκαν Τζούκιτς. Επίσης, ήρθαν ο Ισραηλινός τερματοφύλακας Τέπερ, ο Γάλλος αριστερός ίντερ Μίλερ και επέστρεψε ο Γάλλος αριστερός εξτρέμ Τικ, ενώ αποχώρησαν ο τερματοφύλακας Μάτσκεβιτς και ο πίβοτ Ζάμπιτς. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι δεν έχουν αλλαγές στο ρόστερ τους.

Μια ώρα αργότερα, ο 3ος Δούκας (16 β.) υποδέχεται τον 5ο ΠΑΟΚ (13 β.) στο ΟΑΚΑ και όχι στη φυσική τους έδρα το Δαϊς. Ο ΑΣΕΔ, που δεν έχει αλλαγές στο ρόστερ του θα προσπαθήσει να κρατήσει την 3η θέση, απέναντι στους “ασπρόμαυρους”, που έχουν πλέον τους περιφερειακούς Ταμπαγκέ (Γκαμπόν) και Τιούτιν (Ουκρανία).

Την ίδια ώρα ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τη Δράμα στο κλειστό της Ηλιούπολης και θέλει να συνεχίσει στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την τελευταία επικράτηση επί της ΑΕΚ. Η Δράμα, επίσης είχε έναν πολύ καλό Α’ γύρο και ειδικότερα στο φινάλε με 6/6 κατάφερε να αναρριχηθεί στην 4η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη (16 π.) με τον 3ο Δούκα.

Ντέρμπι από τα παλιά στην Κυψέλη με τον Πανελλήνιο να φιλοξενεί τον Ιωνικό. Οι γηπεδούχοι καίγονται για τους βαθμούς της παραμονής, πιο άνετη αλλά όχι εξασφαλισμένη η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας ψάχνει και αυτή τους πόντους για να έχει μια καλύτερη παρουσία, έχοντας εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ. Ο σκοπιανός περιφερειακός Τραικόφσκι και ο πλέι μέικερ Βαμβακάρης είναι οι νέες προσθήκες του Πανελληνίου, ενώ αποχώρησαν Χατζηγιάννης, Τοκατζόγλου, Δανέζης, Ψαρρός και Παπαδημητρίου.

Ο Διομήδης Άργους χωρίς αλλαγές στο ρόστερ του θα υποδεχθεί τον ΓΑΣ Κιλκίς, που έχει μια σημαντική προσθήκη από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, τον Ρώσο πλέι μέικερ Ντανίλ Μποτσκάρεφ. Οι φιλοξενούμενοι έχουν τον πρώτο λόγο για την παραμονή έναντι των Πανελληνίου και Αερωπού Έδεσσας.

Την αγωνιστική θα ολοκληρώσει το μεγάλο ματς του Αερωπού Έδεσσας με τον Ζαφειράκη Νάουσας. Ο Αερωπός, μάχεται για την παραμονή στην κατηγορία έχει πλέον, στον πάγκο του τον έμπειρο τεχνικό, Χρήστο Τζουβάρα, που επέστρεψε στην ομάδα μετά από 11 χρόνια. Από την άλλη πλευρά ο Ζαφειράκης με 12 βαθμούς έχει αποβάλει το άγχος της παραμονής, παρότι θα έχει έναν πολύ δύσκολο Β’ γύρο χωρίς τον Μισαηλίδη και τον πολύτιμο πίβοτ Βαφείδη που τραυματίστηκε σοβαρά και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Handball Premier:

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024
Σπίτι του Χάντμπολ 16:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- ΑΕΚ (Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Μεϊμαρίδης)
ΟΑΚΑ 17:00, ΑΣΕ Δούκα- ΠΑΟΚ (Κινατζίδης- Φωτακίδης, Κατσίκης)
Ηλιούπολης 17:00, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- Bianco Monte Δράμα (Σκλαβενίτης- Βήτας, Μίγκας)
Πανελληνίου 17:00, Πανελλήνιος ΓΣ- Ιωνικός Affidea (Γερουλάνος- Γερουλάνος, Τσάκωνας)
Νέα Κίος 17:00, Διομήδης Άργους- ΓΑΣ Κιλκίς (Ζήσης- Χαραλαμπίδης, Ανταλής)
Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- Ζαφειράκης Νάουσας (Γράψας- Κυριακού, Παρτεμιάν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες):
1. Ολυμπιακός / Όμιλος Ξυνή 22
2. ΑΕΚ 20
3. ΑΣΕ Δούκα 16
4. Bianco Monte Δράμα 16
5. ΠΑΟΚ 13
6. Ζαφειράκης 12
7. Διομήδης Άργους 11
8. ΑΕΣΧ Πυλαίας 8
9. Ιωνικός 5
10. ΓΑΣ Κιλκίς 4
11. Αερωπός Mandynamic 3
12. Πανελλήνιος 2

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ