fbpx

Στην Εθνική Κονγκό ο Νούνγκοβιτς: «Τιμωρητική η μη κλήση μου στην Εθνική Κύπρου»

Στην Εθνική Κονγκό ο Νούνγκοβιτς: «Τιμωρητική η μη κλήση μου στην Εθνική Κύπρου»

Ο Χριστόφορου Νούνγκοβιτς κλήθηκε από την Εθνική ομάδα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό για να συμμετάσχει στο Αφρικανικό Πρωτάθλημα Χάντμπολ, που θα πραγματοποιηθεί 17-27 Ιανουαρίου στην Αίγυπτο.

Ο 34χρονος τερματοφύλακας της Ιταλικής Μπολτσάνο και Κυπελλούχος Ευρώπης με τον Διομήδη Άργους το 2012, επιστρέφει στις διεθνείς διοργανώσεις μετά από απουσία τεσσάρων ετών από την Εθνική Κύπρου.

Ο Νούνγκοβιτς γεννήθηκε στο Κονγκό -από πατέρα Σέρβο και μητέρα Κύπρια- και έτσι μπορούσε να λάβει την υπηκοότητα για να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα της χώρας, χάρη και στην απαιτούμενη αποχή από άλλη Εθνική ομάδα, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ.

Στις δηλώσεις του ο Νούνγκοβιτς, είπε: «Η τιμωρητική μη κλήση μου στην Εθνική Κύπρου πριν 4 χρόνια επειδή εξέφρασα την άποψη μου για το καλό του αθλήματος -παρότι ήμουν και παραμένω ο μοναδικός επαγγελματίας με θητεία στο εξωτερικό και εκ των αρχηγών της Κύπρου- ήταν ένας εξευτελισμός της αξιοπρέπειας μου. Λυπάμαι που ακόμα κανένας δεν έχει απολογηθεί για την τότε προσβλητική συμπεριφορά απέναντι μου. Παρόλα αυτά πάντα το Κυπριακό χάντμπολ είναι στην καρδιά μου και εύχομαι ολόψυχα να έχει επιτυχίες και διακρίσεις. Αφού ο τόπος που με μεγάλωσε δεν με σεβάστηκε, αποφάσισα λοιπόν να κινηθώ σε διαφορετική κατεύθυνση και να υπερασπιστώ τα δοκάρια της γενέτειρας μου, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό που εκτίμησε την αξία μου.

Είμαι χαρούμενος που και επίσημα θα γίνω ο πρώτος Κύπριος αθλητής που θα αγωνιστεί σε ηπειρωτική διοργάνωση. Η ομάδα αποτελείται από έμπειρους και παίχτες με βαριά βιογραφικά, όπως ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της Εθνικής Γαλλίας Νιοκάς και ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Τσιτομπί. Στόχος του Κονγκό είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2025. Ευελπιστώ σε μια καλή συνεργασία και την εκπλήρωση των στόχων που έχουμε θέσει».

Για την Εθνική Ελλάδος και την κλήρωση του Ολυμπιακού στους “16” του European Cup με τη Brixen, ο Νούνγκοβιτς ανέφερε: «Με την ευκαιρία θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Εθνική Ελλάδος για την μεγάλη και ιστορική πρόκριση στο EURO και να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στο Μόναχο της Γερμανίας.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό και χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Brixen είναι μια ομάδα που αποτελείται από 8-9 βασικούς παίχτες, αλλά χωρίς ποιοτικές αλλαγές. Παίζουν με γρήγορη σέντρα και επίσης ξέρουν ποτέ να ηρεμούν το παιχνίδι. Ένα θετικό που έχουν είναι ότι είναι ομάδα που επιστρέφει πίσω στην άμυνα της γρήγορα και πολύ σωστά. Ο κινητήριος τους μοχλός είναι ο Πλει μεκερ που φτιάχνει όλο το παιχνίδι της ομάδας και οργανώνει την επίθεση τους. Έχουν αριστερά τον Βραζιλιάνο που είναι πολύ καλός εκτελεστικά και με πολύ καλές πάσες στα πίβοτ σε καλό τάιμινγκ. Ο τερματοφύλακας τους είναι δίμετρος και έμπειρος που θέλει προσοχή. Θεωρώ όμως μετά και από το μεταξύ μας παιχνίδι (Bozen-Brixen) που χάσαμε με ένα γκολ στην έδρα μας πως ο Ολυμπιακός θα έχει πιο εύκολο έργο σε σχέση με τους Κροάτες που απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο. Εύχομαι στον Ολυμπιακό καλή επιτυχία και να προκριθεί στην επόμενη φάση».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χάντμπολ